Karşınızda yenilenmiş Google Maps [Google I/O]

Karşınızda yenilenmiş Google Maps [Google I/O]

Google'ın devam eden etkinliğinde ortaya çıkan yeniliklerden birisi de yenilenmiş Google Haritalar oldu. Daha önce sizler için haberleştirdiğimiz söylentilerde olduğu gibi Google Maps artık karşımıza oldukça radikal tasarım değişiklikleri ile karşımızda çıkacak.

Bir süre önce iOS için yayınladıkları Google Maps, hem iOS versiyonu hem de Android versiyonu ile yenilenecek. Mobil sürümde artık ekran bütünü ile haritayla kaplanacak ve kullanıcıya daha iyi bir görüş sağlamayı hedefleyecek.

Yeni Google Maps, artık mekanlarla çok daha bütünleşik çalışacak. Gelen güncelleme ile birlikte artık mekanlar hakkında bilgileri daha sıkı göreceğiz. Ayrıca Google Offers da Google Maps ile tamamen entegre edilmiş. Google Maps, gelişmiş navigasyon özelliklerine de sahip olacak. Mesela rotanız üzerindeki canlı trafik durumunu sizin için verecek. Kısacası Google, hayatımızı kolaylaştırmaya devam edecek.

2005 yılında tanıştığımız Google Maps'in mobil versiyonunda ayrıca, "Explore" adında yeni bir özellik bulunuyor. Bu özellikle yeni mekanları keşfetmek için artık Google Maps'i kullanacağız. Bu açıdan baktığımızda, yenilenmiş Google Maps hem foursquare, hem de Yelp gibi girişimlerle de rekabet içine girmiş olacak.

Yeni Google Maps, arama denemeyi ile çok daha şık ve güçlü bir hal alacak. Mekan ararken artık işleriniz çok daha kolaylaşacak. Mesela canınız suşi çektiğinde, Google Maps'e suşi yazmanızla birlikte suşi yiyebileceğiniz noktalar anında karşınıza gelecek. Buradaki mekan ayrıntıları gayet güzel düşünülmüş.

Google Maps'deki özellikler bununla bitmiyor. Mesela masaüstünde bir yerden bir yere hangi rotada gidebileceğinize göz atarken, sadece araçla ya da yaya gidebileceğiniz yolları değil, toplu taşıma alternatiflerini de görebileceksiniz.

googlemapstransport

Hemen yukarıdaki haritada verilen örnekte olduğu gibi, gideceğiniz yere ulaşabileceğiniz bir hafif raylı sistemi de alternatif rota olarak Google size sunmayı başarıyor. Elbette bu ekran görüntüsü San Francisco'dan, yani o bölgenin haritasına ve oradaki toplu taşıma altyapısına ait. Ancak bunun Türkiye'de uyarlanmasını düşündüğümüzde ve bunun ne kadar işimize yarayabileceğini hayal ettiğimizde bile bunun ne kadar önemli bir özellik olduğunu tahmin edebilirsiniz sanıyorum.

Google Maps üzerinden bazı bölgelerde 3D fotoğraf turları da bulunacak. Bunun yanı sıra artık Google Earth programı da tam anlamıyla ve gerçek zamanlı olarak internet tarayıcımıza taşınacak. Google Maps, yarın sabahtan itibaren kapalı beta olarak çalışmaya başlayacak ve bu kapalı betaya kayıtlar maps.google.com/preview adresinden yapılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.