Ürün karşılaştırma sitesi VERSUS IO 2.8 milyon dolarlık yatırım aldı

Ürün karşılaştırma sitesi VERSUS IO 2.8 milyon dolarlık yatırım aldı

Ürün karşılaştırma sitesi VERSUS IO, 2.8 milyon dolarlık Seri A yatırımını aldı. Earlybird Venture Capital liderliğinde yapılan bu Seri A yatırımında, 500 Startups'dan tanıdığımız Dave McClure, High-Tech Gründerfonds, Lars Dittrich ve Dario Suter da yatırımcılar arasında yer alıyor.

Özellikle akıllı telefonlar, kameralar, tabletler şehirler arasındaki karşılaştırmalarda iddialı olan, kendisini "dünyanın en sofistike karşılaştırma sitesi" olarak tanımlayan VERSUS IO, algoritmasına fazlasıyla güveniyor.

Temmuz 2011'de kurulan ve toplamda 18 dili destekleyen ürün karşılaştırma sitesi VERSUS IO, şu anda tam 25 milyondan fazla karşılaştırma yapabilecek şekilde kullanımda. 2011'de kurulduğundan bu yana her ay yüzde 35'lik bir ortalama ile büyümeyi başaran VERSUS IO, şu anda tam 2.2 milyon tekil ziyaretçiyi ağırlıyor.

versusio

Ürün karşılaştırma sitesinin şu andaki ana gelir kaynağı, aldığı ziyaretçilere yayınladığı Google reklamları üzerinden geliyor. Site, 18 farklı dilde olduğundan dolayı (Türkçe de bu diller arasında) VERSUS IO çok geniş bir coğrafyaya hitap ediyor ve ürünleri karşılaştıranların çok doğru bir hedef kitlediği olduğunu düşünürsek, reklam modelleri konusunda daha farklı projeler yapabilecekleri de aşikar.

Ben kullandıkları algoritma ve yapıyı da oldukça sağlam ve başarılı buldum.  Tüm ürün karşılaştırma ihtiyacınıza cevap verebiliyor. VERSUS IO için bundan sonraki aşama da bu yatırımla birlikte bu reklam ve pazarlama tarafını geliştirmek olacaktır.

Türkiye'de benzer konseptlerde girişimler bulunuyor. Bunlardan biri olan ve alan adı olarak da Versus.io ile bire bir aynı olan Kiyas.la'yı da sizlerle daha önce paylaştığımızı hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.