Google tüm mesajlaşma servislerini Hangouts'ta bir araya topluyor [Google I/O]

Google tüm mesajlaşma servislerini Hangouts'ta bir araya topluyor [Google I/O]

Sizlere canlı olarak aktardığımız Google'ın I/O 2013 etklinliğinde şirketin açıkladığı yenilikler son bulmuyor. Az önce Android platformunun güncel rakamlarını, Google'ın müzik servisini ve Chrome konusundaki gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık.

Bu yazının konusu ise Google'ın yine aynı etkinlikte duyurduğu mesajlaşma servisi: Hangouts. Google'ın hali hazırda kullanılan Google Talk, Google Voice ve Google+ Hangouts ürünlerini yerini alacak olan Hangouts'u WhatsApp, iMessage ya da Facebook Messenger ile kıyaslayabiliriz. Kısacası Google tüm mesajlaşma ürünlerini bir kenara koyup tamamını aynı yerde topluyor ve adına da Hangouts diyor.

hangout-google-ioYapılan açıklamaya göre Hangouts; iOS, Android ve webde kullanılabilecek. Ayrıca Hangouts üzerinde bir kişiyle olduğu gibi grup olarak da konuşma yapılabilecek. Ayrıca Hangouts üzerinden fotoğraf gibi multimedya içerikler paylaşmak da mümkün olacak.

Hangouts üzerinde online olmadığınızda gelen mesajlara daha sonra ulaşmanız da mümkün olacak. Uygulama şu an için SMS desteği içermiyor.

Son bir not olarak uygulamanın gün içinde yayında olacağının açıklandığını da paylaşalım. Google I/O etkinliğini canlı olarak buradan izleyebilirsiniz.

Görsel kaynaklar: The Verge ve TechCrunch.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.