Chrome 750 milyon aktif kullanıcıya ulaştı [Google I/O]

Chrome 750 milyon aktif kullanıcıya ulaştı [Google I/O]

Google’ın her yıl düzenlediği ve en yeni ürünleriyle yeni gelişmeleri tanıttığı etkinliği Google I/O konferansında Android ve Google Play için güncel rakamlar paylaşılmıştı. Konferansta değinilen konuların arasında Chrome da bulunuyordu.

Tarayıcı konusunda küresel çapta önemli bir pazar payını elde eden Google, paylaşılan rakamlara göre bu başarısını bırakacak gibi görünmüyor. Google I/O sahnesinden paylaşılan rakamlara göre Chrome 750 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Geçen sene bu rakamın 450 milyon civarında olduğunu düşünecek olursak hızlı bir büyümeden söz etmek mümkün.

Chrome'un bu başarısının altında web tarayıcısının yanında özellikle akıllı telefon ve tablet sürümlerinin olduğunu söylemek mümkün. Konuşmayı gerçekleştiren Chrome yöneticisinin web tarayıcısında yakaladıkları başarıyı mobil cihazlara aktaracakları yönünde.

google-chrome-kullanici-sayisi

Chromebook için işbirliği artıyor

Google'ın Chrome konusunda büyüme yakalayacakları alanların başında Chromebook bulunuyor. Chromebook'u geliştirmek için yeni şirketlerle anlaşmaların yapıldığı paylaşılan konferansta, bu yılın sonuna doğru daha fazla Chromebook konuşulacağı iddia ediliyor.

Paylaşılan rakamlardan görüldüğü üzere Chrome, tarayıcı pazarındaki liderliğini kolay kolay kaptıracağa benzemiyor. Öte yandan şirketin, Chromebook için gelecekte daha fazla bu alana ağırlık vereceğini açıklamalardan görüyoruz.

Bu arada Google I/O'nun tüm katılımcılarına Chromebook Pixel hediye verildiğini paylaşalım. :)

Google I/O etkinliğini canlı olarak buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.