Fizy yeni özellikleriyle müzik satışına başlıyor!

Fizy yeni özellikleriyle müzik satışına başlıyor!

Geçen sene ücretli üyelik modelini açan ve Nisan ayında da e-ticarete atılan Fizy, yeni sürümünü yayınladı. Fizy v3.0 olarak adlandırılan yeni sürüm Fizy'de, çok önemli değişiklikler bulunuyor. Hem tasarım hem de iş modeli olarak yeniliklere giden Fizy, yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

İlk olarak Fizy'nin iş modelinde biraz değişikliğe gittiğini paylaşalım. Geçen sene Ağustos ayında ücretli üyelik modelini olan Fizy Premium'u hayata geçiren şirket, yeni sürümle bu modeli de yeniliyor. Sitede yer alan açıklamaya göre yeni Fizy Premium Haziran ayında kullanıma açılarak yeni paket sistemine sahip olacak.

Şu anda hali hazırda Fizy Premium hesabı olan kullanıcıların üyelikler bir aylığına dondurulmuş durumda. Fizy Genel Müdürü Levent Erim'den aldığımız bilgilere göre 1 Haziran itibariyle telif hakları ile ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe gireceği için böyle bir karar alınmış durumda.

fizy-yenilendi-ana-sayfa-3.0

Premium yeni paket sistemine geçiyor

Fizy v3.0'da görünen önemli yeniliklerin başında ücretli müzik satışı bulunuyor. Arama sayfasında görüntülenen müzik parçalarının yanında bulunan 'satın al' düğmesi ile kullanıcılar istedikleri müzik parçalarını satın alabilecek. Bunun için kullanıcıların Fizy üyesi olması gerekiyor. Bu hamleyle beraber Fizy, iş modelinde önemli bir yeniliğe imza atmış oldu. Fizy Premium üyeliği satışının yanı sıra müzik parçası satışının, şirketin gelirleri konusunda önemli bir yere sahip olabileceğini belirtelim.

fizy-3.0-premium-uyelik

Fizy Studio 3 hafta önce açıldı

Yeni Fizy'de yer alan yeni özellikler arasında Fizy Studio bulunuyor. Daha önce Fırat'ın kaleme aldığı yazıda olduğu gibi Fizy Studio, online ortamda müzik parçalamalarını düzenleme ve birleştirme imkanı veriyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların sesinin müzik parçaları üzerine kaydedilmesi ve söz konusu parçaların paylaşılması da mümkün. Fizy'nin bu özelliğini kullanabilmek için kullanıcıların bilgisayarlarına Adobe Air ile Fizy Studio eklentisini indirmesi gerekiyor.

fizy-3.0-yeni-sarki-satin-al

12 milyon şarkı ve 29 milyon dinleyiciye ulaştı

Tasarım olarak yeniliklere baktığımızdaysa önemli değişikliklerin gerçekleştiğini paylaşalım. İlk gözümüze çarpan değişiklikler arasında Fizy player'ın üst kısma taşınması bulunuyor. Müzik dinlemek için gerekli olan tüm öğeler artık Fizy'in üst kısmında yer alacak.

Tasarımda yapılan bir diğer değişiklik ise arama çubuğunun biraz daha büyümesi olduğunu görüyoruz. Arama çubuğunun altındaysa tüm Fizy ürünlerinin düğmeleri bulunuyor. Fizymood, fizyshop, fizystudio ve Power Mix bulunuyor. Özellikle Power Mix ile önemli işbirliklerinin gelebileceğini düşünüyoruz.

Öte yandan Fizy'nin hakkındaki bilgilerin de yenilendiğini görüyoruz. Paylaşılan bilgilere göre 29 milyon dinleyiciye ulaşan Fizy'de şu anda 12 milyonluk müzik arşivi bulunuyor.

Yukarıda paylaştığımız bilgiler gibi Fizy önemli değişikliklerle beraber yenilenmiş durumda. Şirketin özellikle gelir modeli konusunda müzik parçası satışına başlaması hem sektörel hem de kullanıcılar için önemli bir hamle olarak görülebilir. Öte yandan yeni tasarım değiştiren Fizy'nin daha ilk günden oldukça fazla reklam aldığını da sözlerimize ekleyelim. :)

Fizy'nin gelecek ay açacağı yeni Premium üyelik seçeneklerini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.