Samsung 1Gbps bağlantı hızına ulaşabilecek 5G için tarih verdi

Samsung 1Gbps bağlantı hızına ulaşabilecek 5G için tarih verdi

Dünyada sayılı ülke daha yeni yeni dördüncü nesil mobil bağlantı olan LTE yani 4G'ye geçmeye hazırlanırken Samsung, 5G teknolojisi için ilk adımı attı. Şirketten yapılan açıklamayla birlikte 5G teknolojisi hakkında önemli ipuçlar paylaşılıyor.

5G teknolojisi hız ve bağlantı testlerinin başarılı olarak gerçekleştiği paylaşılan bilgilere göre 1 Gbps hıza ulaşılmış durumda. Bu hızın, şu anda kullanılan 4G teknolojisinden yüzlerce kat daha fazla olduğunu belirtelim. Söz konusu hıza çıkabilmek için ise bir cihazın birden fazla baz istasyonundan beslenecek olduğunu sözlerimize ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre 1 Gbps hız ile yavaş yavaş teknoloji meraklıların hayatına girmeye başlayan Ultra HD çözünürlükte içerik izlemek mümkün olabilecek. Öte yandan sektörel uygulamalar açısından da bu teknolojinin etkili olabileceği ifade edilenler arasında.

samsung-5g-test

2020 yılında geliyor

Samsung, ilk 5G testlerini şu anda tamamlamış durumda ve ilk 5G teknolojisinin ticari olarak ne zaman hazır olacağını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre Samsung, 2020 yılında 5G teknolojisini kullanım için hazırlamış olacak.

Şu anda Türkiye'nin de dahil olduğu birçok ülke 4G teknolojisine geçebilmiş durumda değil. Ancak Türkiye için konuşacak olursak; şu anda Türkiye'de bulunan mobil bağlantı sistemi, diğer ülkelere göre daha yeni olduğu için 3.5G veya 3.75G olarak adlandırılıyor. Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 4G için radyo frenkansını açmış durumda. Yani gelecek yıllardaki yapılacak ihale ile Türkiye de 4G bağlantıyı kullanmaya başlayabilecek. 5G'ye yedi yıl kala Türkiye'nin mobil bağlantı konusunda ne gibi adımlar atacağını merak ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.