YouTube’a ücretli kanallar geliyor

Küresel çapta online video pazarının lideri Youtube gelir modelini çeşitlendirmek için yeni bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar reklam üzerine kurulu olan gelir modeli YouTube için oldukça başarılı oldu. 2013 yılı sonunda toplam olarak 4,14 milyar dolara ulaşması beklenen dijital video reklam pastasının önemli bir kısmına ulaşan YouTube’un gelirlerinin yıl sonunda 2 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu durum YouTube’daki popüler videoların sahiplerinin de milyonlarca dolarlık gelir elde etmesi anlamına geliyor. Söz konusu olan “Premium içerik” olarak adlandırılan TV programı, filmler veya özel üretilmiş videolar olduğunda YouTube’un henüz çok büyük bir potansiyele ulaşamadığını söylemek mümkün.

İşte bu yüzden ücretli kanal aboneliği hem YouTube, hem de Premium yayıncılar için çok önemli bir atılım olabilir…

Financial Times’ın haberine göre YouTube bu model üzerinde aylardır çalışıyor. Servis açıldığında 50 özel YouTube kanalı için abonelik seçeneği sunulacak ve her bir kanal için aylık 1,99 dolardan (yaklaşık 3,50 TL) başlayan ödemeler ile abonelik mümkün olacak.

YouTube bu haber üzerine abonelik sistemi üzerine çalışmaları olduğunu doğruladı ama henüz paylaşılacak başka bir bilgi olmadığını söyledi. Yani bu 50 kanalın hangileri olduğu ve ne tarz içerikler sunacakları kesin değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.