Türkiye dahil 21 ülkede yerelleşen Yelp, 1. çeyrekte 102 milyon kullanıcıya ulaştı

Türkiye dahil 21 ülkede yerelleşen Yelp, 1. çeyrekte 102 milyon kullanıcıya ulaştı

Geçen yılın sonunda Türkiye'ye pazarına hızlı bir giriş yapan yerel mekan tavsiye servisi Yelp, açıldığı yeni ülkelerin gücünü arkasına alarak büyümeye devam ediyor. 2013 yılı birinci çeyrek mali tablolarına göre Yelp yine zarar etti, ancak şirketin gelir ve kullanıcı sayısı bakımında büyümeye devam etmesi umutlandırdı.

Yelp'in paylaştığı rakamlara göre Ocak-Mart ayları arasında şirket, 46.1 milyon dolar gelir elde ederken, yaklaşık 4.8 milyon dolar zarar etti. Yelp, böylece geçen sene aynı döneme göre gelir kaleminde yüzde 68 büyüdü. Şirketin geçen sene aynı dönemde 9.8 milyon dolar zarar ettiğini düşünecek olursak, kârlılık konusunda durumun biraz daha iyi olduğunu paylaşabiliriz.

102 milyon kullanıcıya ulaştı

Kullanıcı rakamlarına baktığımızda birinci çeyrekte ve geçen yılda Yelp'in hızlı bir büyümeye imza attığını ifade etmek mümkün. Paylaşılan rakamlara baktığımızda Yelp'in şu anda 102 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Geçen sene aynı dönemde bu rakamın 65 milyon civarında olduğunu paylaşalım.

Kullanıcı sayısının hızlı bir şekilde artmasının en büyük sebeplerinden birini son bir yıldan beri Yelp'in farklı ülkelerdeki kullanıcılar için yerelleşme çabalarını gösterebiliriz. İçinde Türkiye'nin de bulunduğu 21 ülkedeki kullanıcılar, Yelp'i kullanılabilir durumda. Bu büyümede Türkiye gibi internet ve sosyal ağ kullanıcı sayısının yüksek olduğu ülkelerin etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz.

Öte yandan Yelp, birinci çeyrekte her ne kadar kârlılık konusunda sorun yaşa da şirketin borsadaki yatırımcısı mali tablolardan memnun kalmışa benziyor. Şirketin borsadaki hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 11 civarında değer kazanarak hisse başı 28.1 dolara kadar yükseldi. Yelp'in şu anki piyasa değerinin ise 1.61 milyar dolar olduğunu paylaşalım.

Yelp, mali raporlarıyla beraber Yeni Zelanda'ya açıldığını duyurdu. Şirketin şu anda izlediği büyüme politikasının gelecekte nasıl şekilleceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.