Yahoo’nun yeni reklam formatlarını bizzat CEO’su Marrisa Mayer tanıttı

Yahoo’nun yeni reklam formatlarını bizzat CEO’su Marrisa Mayer tanıttı

Marissa Mayer’ın başa geçmesiyle beraber Yahoo uzun zamandır devam eden makus talihini yenme yolunda önemli adımlar atıyor. Yakın zamanda Webrazzi’de de yer verdiğimiz şirket değerinin yüzde 50 artmış olması bunun en önemli göstergelerinden biri. Fakat bu durum her şeyin yoluna girdiğinin göstergesi de değil. Yönetim kurulu başkanı Fred Amoroso’nun ani istifası değişimin çok da kolay gerçekleşmediğini gösteriyor.

Bu sırada Yahoo bir yandan ürün ve hizmet alanları çeşitlendirmek, diğer yandan ise var olan gelir modellerini güçlendirmek peşinde. Mayer’ın online video gücünü artmaya yönelik 200 milyon dolarlık Dailymotion hamlesi Fransız hükümeti tarafından veto edilmiş olmasa ilkinde önemli bir adım atacaktı.

İkincisi de ise Yahoo’nun yapmak istediği yeni reklam formatları ile reklamverenlere daha cazip seçenekler sunmak. Mayer bu konudaki son gelişmeleri bizzat kendisi duyurdu…

Yahoo Stream Ads
Yahoo Stream Ads

Mayer’ın kaleme aldığı blog yazısı ile duyurulan iki yeni reklam formatı aslında Yahoo’nun Şubat ayında devreye aldığı yeni tasarım planının bir parçası. Kullanıcıların sayfa üzerinde daha fazla söz sahibi olmasını amaçlayan ve bazı reklam formatlarını devre dışı bırakan planın son parçası olan bu yeni reklam formatlarına reklam gelirlerini artırmak isteyen Yahoo büyük önem veriyor.

Tanıtılan ilk reklam formatı “Stream Ads” adını taşıyor ve hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanıcının haber akışı içerisine yerleştirilen (ve benzer görünüme sahip olan) reklamlardan oluşuyor. Bu akışta kullanıcılar en çok ilgilendikleri konuları belirleyebiliyorlar ve böylece daha çok ilgilerini çekebilecek alanlardaki reklamları görebilecekler.

Yahoo Billboard
Yahoo Billboard

“Yahoo Billboard” adlı ikinci reklam formatı ise masaüstü cihazlardan ziyaret edilen Yahoo’nun ana sayfasında üst alanda büyük olarak yer alacak ve reklamverenler bu alanda gösterilmesi için etkileşimli reklamlar hazırlayabilecekler. Etkileşim denildiğinde ilk olarak akılarak ses ve görüntü gelse de, Yahoo bu alanı reklamverenlerin (neredeyse) diledikleri fonksiyona sahip olabilmesini istiyor. Bu sayede örneğin reklamveren yeni filminin biletlerinin satışını doğrudan bu alan içerisinde gerçekleştirebilecek. Ayrıca bu alan içerisinde birden fazla adrese bağlantı da verilebiliyor olacak.

Yahoo “Stream Ads” için hali hazırda potansiyel reklamverenlerle iletişim halinde olduklarını ve kısa süre içerisinde bu reklam formatının aktif hale geleceğini söylüyor. “Yahoo Billboard” ile ilgili ilk görüşmeler ise önümüzde dönemlerde başlayacak.

Yahoo’nun 2012’nin son çeyreğinde 1,22 milyar dolar olan gelirleri 2013’ün ilk çeyreğinde 1,1 milyar dolara gerilemişti. Bakalım bu yeni reklam atılımı Yahoo için gidişatı tersine çevirebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.