iTunes 10. yaşını Türkçe zaman çizelgesiyle kutluyor

iTunes 10. yaşını Türkçe zaman çizelgesiyle kutluyor

10 yıl önce açılarak dijital içeriğin dağıtılması anlamında yeni bir dönemin kapılarını aralayan iTunes, 10. yaşını kutluyor. 28 Nisan 2003'te kullanıma açılan iTunes, aradan geçen 10 yıl için interaktif bir zaman çizelgesi yayınladı.

Türkçe olarak da yayınlanan zaman çizelgesi iTunes'un 10 yılda nasıl büyüdüğünü ve ne gibi süreçlerden geçtiğini gözler önüne seriyor. iPod modellerinin çıkışından ilk dijital albümlerin kullanıcılarla iTunes üzerinden buluşmasına kadar birçok bilgi infografikte bulunuyor.

Zaman çizelgesinde paylaşılan bilgilere göre 28 Nisan 2003 yılında açılan iTunes, 200 bin müzik parçasıyla kullanıcılarla buluştu. 0.99 dolar ile satışa çıkan parçaların ilk gününde en çok satılan parça U2'nun 'Stuck in a moment' oldu.

itunes-10-yil-zaman-cizelgesi

Türkiye'ye 9 yıl sonra açıldı

2003 yılı sonuna doğru Windows sürümü yayınlanan iTunes, hızla büyüyerek 15 Aralık'ta 25 milyonuncu müzik parçasını indirtmeyi başardı. Bu rakamların üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra iTunes çığ gibi büyümeye başladı ve 2004 yılı Aralık ayında 200 milyon indirme rakamına ulaştı.

iPod Nano ile bir atılım yapan Apple, Madonna gibi ünlü şarkıcılarla anlaşarak tüm dijital albümlerini iTunes'ta yayınlamaya başladı. Apple 2007 yılında ilk iPhone modelini yayınlayarak, yaklaşık bir sene  iTunes'a yeni bir soluk getiren App Store'u kullanıma açtı. 500 uygulamayla kullanıma açılan uygulama mağazası yaklaşık 3 ay sonra 100 milyonuncu uygulama indirme sayısına ulaştı.

Tarihler 2012 yılı Aralık ayında geç de olsa iTunes Türkiye'yi kullanıma açan Apple, dört ay sonra 10. yaşını kutluyor. Uygulamalarla yeni bir girişimcilik ekosistemi oluşturan iTunes'un dijital sektörler için yeri çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İyi ki varsın iTunes! :)

iTunes'un 10 yıllık zaman çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.