Fab, 1 milyar dolar değerlemeyle yeni yatırıma hazırlanıyor

Fab, 1 milyar dolar değerlemeyle yeni yatırıma hazırlanıyor

Aldığı yatırımlarla adını sık sık duyuran tasarım ürünlerine odaklanmış dikey e-ticaret sitesi Fab.com'un yeni yatırım arayış süreci hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. TechCrunch'ta yer alan habere göre şirketin, yeni yatırım anlaşmasını tamamlamak üzere olduğu öne sürülüyor.

Haberde, Fab'ın alacağı yatırım miktarı ve hisse oranıyla bir bilgi paylaşılmıyor. Ancak paylaşılan bilgilere göre Fab, yapılacak yatırımla beraber 1 milyar dolar değerlemeye ulaşacak.

Söz konusu yatırımı gerçekleştirecek fon veya isim şu anda sır gibi saklanıyor. Ancak e-ticaret sektöründe şimdiden önemli bir yere sahip olan Fab'a, özellikle şirketin gelecek dönemdeki stratejilerine yön verecek bir fonun veya ismin yatırım yapması güçlü ihtimaller arasında bulunuyor.

fab-ekran-goruntusu

Fab'ın, şu ana kadar toplamda 171 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Yaklaşık 12 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Fab, geçen dönemlerde aldığı yatırımları etkili kullanarak satışlarını artırmayı başarmıştı. Özellikle şirket, geçen sene Temmuz ayında aldığı 105 milyon dolar yatırımdan sonra doğru hamleler yaparak satışlarını geçen seneye göre yüzde 300 civarında artırmıştı. Şubat ayında paylaşılan rakamlara göre Fab'ın yıllık 150 milyon dolar civarında geliri bulunuyor.

Önemli yatırımcılardan yatırım aldı

Geçen dönemde şirkete yatırım yapan isimler arasında internet ekosisteminin önde gelen isimleri bulunuyor. Andreessen Horowitz, First Round Capital, SoftTech VC, Menlo Ventures, Baroda Ventures, Ashton Kutcher, Guy Oseary, Thrive Capital, Kevin Rose, SV Angel ve The Washington Post bu isimler arasında.

Fab'ın şu ana kadar birçok kez yatırım alan Fab.com'un 1 milyar dolar değerlemeye ulaşması dikey e-ticaret şirketleri için önemli bir yere sahip. Söz konusu yatırımla birlikte son dönemlerde e-ticaret sektörünün sık sık tartıştığı dikey e-ticaret modeline moral geleceğini ifade edebiliriz. Tabii ki Fab'ın geçen dönemlerde aldığı yatırımları doğru kullanan bir stratejiye sahip olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.