Aktivito yeni tasarımı ve işleyişi ile mekan arayışına hızlı çözüm sunuyor

Aktivito yeni tasarımı ve işleyişi ile mekan arayışına hızlı çözüm sunuyor

2012'nin Ocak ayında kurulan ve Nisan ayında Startup Labs'da 30 bin dolar alan Aktivito yeni yüzü ve yeni iş modeliyle sessizliğini bozuyor.

Ant Ekşiler tarafından kurulan Aktivito, ilk çıkış yaptığında organizasyon ve etkinlik planlama sektörünü hedefleyen ücretsiz bir ilan platformuydu. Ancak bugün gelinen noktada mekanlarla müşteriler arasında aracılık yapan bir platform haline dönüştü. BIC Angels'ın da desteğini yanına alan ve kısa süre önce Eventup'ın yakaladığı büyümeyi gören Aktivito artık bu alanda odaklanmış.

Kullanıcılarına indirimli mekanlar sunan Aktivito, site üzerinde mekanlar hakkında gerekli bilgileri paylaşıyor ve teklifte bulunmanızı sağlıyor. Teklifiniz doğrultusunda da bütçenize ve düzenleyeceğiniz etkinliğe uygun mekanlar bulmanızı sağlamak için mekan danışmanlarını kullanıyor. aktivito mekan kiralama

Müşterilerden kiralama ücretinin belli bir yüzdesi (%10) karşılığında aracılık yapan Aktivito, anlaşmaları bağlantılı sigorta firmasının etkinlik sigortasıyla garanti altına alıyor ve bu sayede mekanların doluluk oranını yüzde 30'a kadar arttırabileceğini düşünüyor.

Hedef 3 yıl içinde pazarın yüzde 15-20'sine ulaşmak

Ant Ekşiler'den aldığımız bilgiye göre mekan kiralama olarak düşünüldüğünde pazarın 2012 yılı hacmi 420 milyon TL. Aktivito, yaz aylarında düğün, nişan, bekarlığa veda etkinliklerine odaklanacak. Kış aylarında ise kurumsal organizasyonlar, toplantılar ve doğum günü etkinliklerine odaklanacak. Bu taraftaki pazar hacmi ise yılda 90,000 etkinlik ve 70 milyon TL olarak belirlenmiş.

Aktivito'nun hedefi de 3 sene içerisinde yüzde 15 - yüzde 20 pazar payına erişebilmek. Tabii 3 yılın içinde yerli ve yabancı oyuncuların pazarda neler yapacağı meçhul.

Online ödeme altyapısını da kuran Aktivito'nun özellikle büyük şehirlerde doğru hamleler yapması mümkün. Bir New York veya san Francisco olmasa da özellikle İstanbul'un hem mekan çeşitliliği hem de etkinlikler açısından Türkiye'nin onlarca iline denk bir büyüklükte olduğunu söylemek mümkün. Bu da belli bir rekabeti ve müşterilerin tercih hakkını kullanma özgürlüğünü dolayısıyla da Aktivito'nun iş yapma potansiyelini beraberinde getiriyor.

Şu anda 20 civarında mekana yer veren Aktivito, mekan sayısını Mayıs ayına kadar 100'ün üzerine çıkarmak istiyor. Hemen mekanları inceleyebilir veya mekan sahibiyseni şuradan ücretsiz mekan ekleme başvurusu yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.