Medium, Matter'ı satın aldı

Twitter'ın kurucu ortakları Evan Williams ve Biz Stone tarafından kurulan Medium, yeni bir satın alma gerçekleştirerek Matter'ı saflarına kattı.

Öncelikle size biraz Matter'dan bahsedelim. Matter ilk olarak Şubat 2012'de bir Kickstarter projesi olarak dünyaya geldi. Matter, Guardian'ın teknoloji muhabiri ve GigaOM yazarı Bobbie Johnson'ın girişim fikri. Kısacası Matter bilim ve teknoloji alanında bir gazetecilik girişimi ve aynı zamanda Medium'un ilk satın alması.

Kickstarter projesi olarak ortaya çıktığında hedefinde 50 bin dolarlık bir yatırım toplamak olan Matter, 2566 kişiden toplamda 140 bin dolarlık destek toplayarak projesini hayata geçirmeyi başarmıştı.

Matter'ın çözdüğü problem aslında tam olarak bilgi kirliliği. Teknoloji ve bilim gerçekten de önemli konular ve Matter'ın kurucuları Jim Giles ve  Bobbie Johnson da ilgilendikleri bu alanda yenilikçi bir projeye imzalarını attılar. Bu proje, geleceğimizi şekillendiren bilim ve teknoloji konularıyla ilgili derinlemesine bir gazetecilik yapıyor ve okurlarını Matter ile buluşturuyor.

Matter içerik üreten kendisinin ne olmadığını da resmi sayfasında açıklamış durumda. Buna göre Matter ne bir web sitesi, ne bir dergi ne de bir kitap yayıncısı... Küçük bir ekip tarafından üretilen içerikler, Matter'ın özgün içeriğini oluşturuyor ve okuyucularına özel oluşturulmuş bir içerik sunuyor.

Matter, üyelik sistemi ile çalışıyor ve aylık sadece 0.99$'a Matter'da yayınlanan tüm özel içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Medium'un Matter'a satın alma rakamı henüz belli olmasa da, Matter'ın Medium ekibine büyük güç katacağı aşikar.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.