Mobilde tüketicileri tanıyıp mutlu edersek Türkiye'den dünyaya açılabiliriz

Mobilde tüketicileri tanıyıp mutlu edersek Türkiye'den dünyaya açılabiliriz

ali dagli mobil uygulamalarGP Bullhound Direktörü Ali Dağlı da Webrazzi Mobil'13 toplantısının önemli konuşmacılarından biriydi. "Mobilde Ne Çalışır ve Neden?" başlıklı sunumuyla hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen mobil cihazlar ve tüketim alışkanlıklarımıza dair paylaşımlar yaptı.

Ali Dağlı'nın ilk olarak değindiği nokta mobil öncelikli şekilde tüketimin olduğu yere gidilmesini tavisye etti. Bu öneri hem çevrimiçi mecraları hem de çevrimdışı mecraları kapsıyor. Tabii sadece tüketicinin olduğu yere gitmek de yetmiyor, tüketiciyi mutlu etmek gerekiyor. Bu da 4 kategori altında gerçekleştirilebiliyor.

Mobile odaklanırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Mobilde oyunlar tüketimin neredeyse yarısını karşılıyor. Videolar, müzik, fotoğraflar, kitaplar, haberler ve Wikipedia gibi referans kaynaklar mobilde eğlence temelli tüketimin yapı taşlarını oluşturuyor.  Bu yapı etkileşimle tetikleniyor.

Sosyal ağlar ve sosyal mesajlaşma uygulamaları 'ben ve benim arkadaşlarım' üzerinden çıkış yolu buluyor. Günlük alışkanlıklarımızı değiştiren uygulamalar da verimlilik esasında hayatımıza değer katıyor. Çevrimiçi-çevrimdışı etkileşim ise 4. kategori olarak elverişlilik anlamında hayatımızı etkiliyor.

Ali Dağlı'nın sunumundan çıkan önemli bir not da önce dijitalde kullanıcıları mutlu eden bir ilişki kurduktan sonra çevrimdışı tarafta onlara dokunmak, yeni bir şeyler satabilmek.

Diğer yandan oyununuz 50 MB'ın üzerindeyse kullanıcınızın onu indirmesi oldukça zor. Mikro ödemede Supercell'in Türkiye'de başarılı olduğunu söyleyen Ali Dağlı, ücretsiz uygulamaların başarılı olduğunu ama gerçekten kazanç sağlamak için de çok test yapmak gerektiğini ifade ediyor.

"Biz de yapabiliriz"

Ali Dağlı en önemli noktaya sanırım konuşmasının sonunda değindi ve Türkiye'nin, İstanbul'un çok önemli hatta çekici bir yer olduğunu söyledi. Ali Dağlı'ya göre Yurtdışında takip ettiğimiz örnekleri biz de geliştirebiliriz. Yurtdışından tecrübeli isimleri transfer edebilir ve hem işimizi hem de çalışanlarımızı geliştirebiliriz. Sadece yapabiliriz dememiz gerekiyor.

Ali Dağlı, Bucketz adlı oyunlarından bahsederek Apple tarafından da beğenildiğini ve App Store'da önerilenler arasına girdiğinden de bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.