44 ülkeye hizmet veren Skyscanner, Türkiye pazarında büyümek istiyor

44 ülkeye hizmet veren Skyscanner, Türkiye pazarında büyümek istiyor

Skyscanner_LogoTürkiye'nin hem perakende hem de turizm potansiyeli oldukça cazip. Bu sebeple özellikle 2012 yılında Türkiye pazarına giriş yapan farklı yabancı girişimler oldu. Skyscanner ise 2011 yılından bu yana Türkiye pazarında aktif olarak hizmet veren bir girişim ve pazardaki ağırlığını giderek arttırmak istiyor.

Öncelikle bilmeyenler için biraz Skyscanner'dan bahsedeyim. 2003 yılında Edinburg’da açılan ilk Skyscanner sitesi kurucularının ucuz uçak bileti arama konusundaki arayışları neticesinde ortaya çıkmış. Kullanıcılarını en ucuz bilet için bir çok sitede arama yapmaktan kurtaran Skyscanner'ın kurucuları ilk altyapıyı da MS Excel üzerinde oluşturmuş.

skyscanner com ucak bileti

Araç kiralama ve otel rezervasyonuna da el atsa da Skyscanner'ın asıl işi uçak bileti karşılaştırması yapan farklı kanalları tek bir havuzda buluşturmak. Son bir yılda 9 milyon uçuş için 3,5 milyar dolarlık bir yönlendirme yapan girişim özel arama filtreleriyle ihtiyaca göre en karlı veya en hızlı uçak biletlerinin kolayca bulmasını sağlıyor.

Elde ettiği bilgileri de sitesinde yazılı olarak veya renkli infografiklerle kullanıcılarıyla paylaşıyor.

skycanner billionaire

İskoçya (Edinburg, Glasgow), Singapur ve Pekin'deki ofisleriyle 200 civarında çalışana sahip olan Skyscanner, şu anda 30 farklı dil seçeneği ile 44 ülkeden ayda 50,000 ziyaretçiye hizmet veriyor.

Türkiye'de iş ortaklarının sayısı artacak

Murat Özkök - Skyscanner Türkiye Ülke Müdürü Murat Özkök - Skyscanner Türkiye Ülke Müdürü

Türkiye'de aynı iş modeline bir rakibi bulunmayan Skyscanner'ın Türkiye Ülke Müdürü Murat Özkök bir süreliğine Türkiye'ye gelmişti ve kendisinden aldığımız bilgiye Skyscanner önümüzdeki Türkiye'de pazarındaki iş ortaklarının sayısını arttırmayı hedefliyor.

Şu anda Bavul.com'un yanısıra kısa süre önce Türkiye pazarına Geziko.com adıyla adım attığını paylaştığımız Travelstart'ın adını arama sonuçlarda görebiliyoruz.

Tanıdığınız bazı uçak bileti kıyaslama girişimleriyle de görüşmeler devam ediyor. Bazı girişimler ise yurt içi uçuşlarını mevcut komisyonların düşük olması nedeniyle Skyscanner ile paylaşmayı tercih etmemiş.

4 mobil platformda birden

Skyscanner mobil web sitesinin yanısıra 4 farklı mobil platformdaki (iOS, Android, Blackberry, Windows Phone) uygulamalarıyla mobil aramalara büyük önem verdiğini gösteriyor.

Şimdiye dek Skyscanner'ın mobil uygulamaları 20 milyondan fazla indirilmiş ve mobil arama hacmini bu yıl ilk kez web aramalarının önüne (yüzde 53) geçmiş. Bu oranın Türkiye'deki payı ise şimdilik yüzde 46.

Skyscanner, Windows 8 uygulamasına da sahip nadir internet girişimlerinden biri.

Rezervasyonları son dakikaya bırakıyoruz

Türkiye özelinde baktığımızda, Murat Özkök'ten aldığımız bilgilere göre Türkiye'deki kullanıcılar uçak bileti aradığında gerçekten satın almayı hedefleyerek arıyor. Örneğin Almanlar aylar öncesinden tatillerini planlarken, bizde genel olarak biletler son dakikada aranıyor ve satın alınıyor.

Murat Özkök, Skyscanner’ın en büyük hedefinin dünyadaki en büyük 100 internet sitesi arasına girmek olduğunu söylüyor ki bunun yolu da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde büyümekten geçiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.