Medium şimdi de blog yazım sürecini zenginleştiriyor

Medium şimdi de blog yazım sürecini zenginleştiriyor

Blogger ve Twitter'dan sonra Medium ile girişimcilik kariyerini sürdüren Evan Williams, bir kez daha yenilikçi fikirlerini uygulamaya devam ediyor. Artık Medium'da blog tutanlar diğer kullanıcıları da yazım sürecine dahil edebilecek.

Medium'da kullanıcıları kaliteli içerikler üretmeye teşvik eden Williams, bir kez daha birlikte çalışmanın gücüne işaret ediyor. Söz konusu yeniliği de "Don't write alone" (Tek başınıza yazmayın) başlıklı yazısında anlatıyor.

Williams'ın yaptığı açıklamaya göre Medium'da blog yazanlar artık diğer kullanıcıları veya herhangi birini yazılan yazının kontrolü için içeri davet edebilecek.

medium

medium evan willamsYazıların yayına girmeden önce (veya sonra) yeni bir göz tarafından değerlendirilmesi anlamına gelen bu sistemle yazıya katkıda bulunan kullanıcıların isimleri en alttaki 'teşekkür' bölümüne ekleniyor.

Medium'un vizyonunu tam olarak yansıtan bu yenilik hiç şüphesiz oldukça faydalı bir geliştirme. Medium'un not alma özelliğinin kullanarak yazılar üzerine notlar bırakılması bir yandan da yeni bir yorum/tartışma sisteminin doğuşuna benzetiliyor. Belki bu sayede aradığımız o eski yorumcular da geri döner.

Her popüler medya aracının zamanla bir kalite kaybı yaşadığını ve yeni mecralara yerini bıraktığını düşünürsek, sırada Medium gibi platformların yer alacağını düşünebiliriz. Gelişmeleri merakla takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.