Seedcamp İstanbul için geri sayım başladı

Seedcamp İstanbul için geri sayım başladı

Sizlere daha önce de aktardığımız gibi Seedcamp’in bu yıl takvimine İstanbul’u da almış olması Türkiye’de ki girişimcilik ekosistemi açısından oldukça önemli bir gelişme. 2011’den beri devam eden çalışmaların sonucu olarak bu yıl 23 Nisan’daki Kiev etkinliğinden sonra Seedcamp İstanbul 30 Nisan’da İTÜ Maslak Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Fakat bu etkinlik sadece Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi açısından değil, özellikle bölgedeki ekosistem açısından da büyük önem taşıyor. Şu ana kadar 100’ün üzerinde başvuru var ve bunların yarısından fazlası yurtdışından gelmiş durumda.

İşte sadece kısa bir süre kala Seedcamp İstanbul’a dair son gelişmeler…

Aldığımız bilgilere göre etkinliğe Hindistan, Afrika, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan başvurular gelmiş. Yani Seedcamp İstanbul çoktan biz bize gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olmanın ötesine geçmiş bile. Antartika ve Avustralya hariç dünyanın hemen her bölgesinden ilgi görmesi Türk girişimcilerin uluslar arası çapta bağlantılar kurması ve hatta iş birlikleri yapabilmeleri için güzel bir fırsat gibi görünüyor.

Etkinlikte yerli ve yabancı yatırımcıların da bulunacağı ve olası yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini de notlar arasına ekleyelim. Hatta Seedcamp’in yatırım için Türkiye’de bir şirketle ciddi olarak ilgilendiği duyumları alıyoruz. Eğer her şey yolunda giderse bu yatırımı etkinlikte açıklaması da muhtemel.

Bildiğiniz gibi Seedcamp yatırımları genellikle 50 bin Euro civarında gerçekleşiyor ve maddi desteğin yanı sıra yatırım alan girişimciler Londra ofisinde üç aylık bir kampa davet ediliyorlar. Bu kampa esnasında hem girişim ile ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar hem de Seedcamp’in network’ü ve mentorlar ile tanışıyorlar.

Eğer ücretsiz Seedcamp İstanbul etkinliğine katılmayı düşünüyorsanız ve henüz kaydınızı yaptırmadıysanız şu adresteki formu doldurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.