Facebook ile giriş yapma hala en popüler ama Google arayı kapatıyor

Facebook ile giriş yapma hala en popüler ama Google arayı kapatıyor

Facebook tek başına web’in önemli bir parçası haline geldi ve bunun tek nedeni Facebook.com değil. “Facebook ile Giriş” özelliğinin sitelere kolay giriş imkanı sağlıyor olması, bir yandan kullanıcıları her site için ayrı bir üyelik formu doldurup, ayrı şifreler hatırlamak derdinden kurtarıyor, diğer yandan ise siteler için son derece geniş bir kullanıcı potansiyeli sağlıyor.

Diğer yandan sosyal login alanındaki tek oyuncu Facebook değil. Bu konudaki yatırımlarını yıllar öncesinden yapmış olsa da, aslında 30’dan fazla farklı firma hem kullanıcılara hem de sitelere aynı hizmeti sağlıyor.

Bu alanda hizmet veren Janrain’in verilerine göre Facebook sosyal login pazarının lideri ama Google arayı kapatıyor…

Hatırlayacağınız gibi Google, sitelere kolay giriş için bu yılın başlarında Google+ seçeneğini duyurmuş ve ardından da iş birlikleri ile bu alandaki gücünü artırmaya yönelik adımlar atmıştı.

Facebook ile giriş yapma hala en popüler ama Google arayı kapatıyor

Aslında Google+ hamlesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Janrain’in paylaştığı rakamlara göre Google bu alandaki payını yüzde 34’e yükseltti bile. Bu Google’ın 2012’nin son çeyreğine göre payını yüzde 3 artırması anlamına geliyor.

Diğer yandan Facebook bu alanda 2011’in başlarından beri hala lider ve yüzde 46 gibi oldukça önemli bir paya sahip. Fakat bir önceki çeyrekte Facebook daha da güçlüydü. Fakat Google’a kaptırdığı yüzde 3’lük pay ile 2012 üçüncü çeyreğinden beri devam eden düşüş devam ediyor.

Diğer yandan sadece bu iki seçenek sosyal login alanında toplam yüzde 80’lik bir payı ifade ediyor olsa da, bu alanda diğer ilgi çekici oyuncular da var. Örneğin üçüncü sırada yüzde 7’lik pay ile Yahoo geliyor. Twitter ise yüzde 6’lık pay ile onu takip ediyor. Microsoft ise yüzde 1’lik paya sahip.

Facebook ile giriş yapma hala en popüler ama Google arayı kapatıyor

Aralarında LinkedIn, PayPal, Foursquare, Salesforce, Orkut ve SoundCloud gibi pek çok farklı ismin bulunduğu diğerleri ise toplamda ancak yüzde 1’lik paya sahip. Fakat burada yer alanların genellikle niş konulara odaklandığı ve geniş kitlelere değil, sadece kendi kitlelerine ulaşmayı hedefliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.