Google, Janrain ve Gigya ile Google+ giriş yapma özelliğini yaygınlaştırmak için işbirliğine gidiyor

Google, Janrain ve Gigya ile Google+ giriş yapma özelliğini yaygınlaştırmak için işbirliğine gidiyor

Google, Google+ ile giriş yapma ve kayıt olmak gibi özelliklerini tüm internete yaymak adına, Gigya ve Janrain şirketleri ile işbirliğine gittiğini resmi geliştirici blogu üzerinden duyurdu.

Bildiğiniz gibi çok kısa bir süre önce Google'ın Google+ ile giriş yapma özelliğini devreye soktuğunu sizlerle paylaşmıştık. Google attığı bu adımla ilk başta aslında hiç de fena olmayan web siteleri ile işbirliği yapmış ve Google+ ile giriş ve kayıt olma özelliği kullanıma açılmıştı.

Tabii ki Google gibi dev bir firma olsanız da yeni bir ürünü sadece piyasaya sürmek yetmiyor. Geliştiricileri ikna etmek, onlara yardım etmek, bu entegrasyonu onlara atmak çok önemli bir konu. Tabii bir de kullanıcıları karşılaştıkları seçim aşamasında ikna etmek de var. Yani kısacası, ürünle ilgilenmek, ürünü anlatmak ve sürekli geliştirmek zorunda.

İşte bu aşamada Google'ın iki uzman firma ile işbirliğine adım atmaya karar vermesi son derece normal. Bu firmalardan ilki Janrain. Hatırlayacaksınız Janrain'in bu yılın hemen başında aldığı 33 milyon dolarlık bir yatırım haberini paylaşmıştık. O yazımda Janrain'in 2013 yılında hızlı büyüyeceğini öngörmüştüm. Sanırım Google işbirliği bu öngörüyü doğrulamak için yeterli.

Google'ın işbirliği yaptığı firmalardan birisi de Gigya. Gigya hem güvenlik konusunda, hem de sosyal ağları giriş yaparken kullanma konusunda oldukça tecrübeli. Her iki firmanın da müşterilerine ve referanslarına kısaca bir göz atacak olursanız, Google'ın niçin bu iki firmanın kapısını çaldığını da anlamak çok güç değil.

Google, attığı adımla alanında uzman olan bu iki profesyonelin desteği ile birlikte, Google+ ile giriş yapma özelliğini daha geniş kitlelere yaymayı deneyecek ve Facebook'un domine ettiğini düşündüğüm 'social login' pazarından pay koparmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.