Yandex.Money Twym servisiyle Twitter üzerinden para transferi gerçekleştirmeye başladı

Yandex.Money Twym servisiyle Twitter üzerinden para transferi gerçekleştirmeye başladı

Yandex'in Rusya'daki servislerinden biri olan ödeme sistemi Yandex.Money, kullanıcılara yeni deneyimler sunmaya çalışıyor. Yandex'in dün yaptığı açıklamaya göre Yandex.Money ile Twitter üzerinden para transferi gerçekleştirilebilecek.

Anlık para transferi yapılabilmesini sağlayan Twym adındaki servisten, Twitter hesaplarını Yandex.Money ile eşleştiren kullanıcılar yararlanabilecek. Ancak şu anda Twym servisi sadece Rusya'daki kullanıcılara açılmış durumda. Bu yüzden dolayı para trasnferleri Rusya'nın para birimi olan Ruble ile gerçekleştirilebiliyor.

Peki Twym nasıl çalışıyor? Twym kullanmak isteyen kullanıcılar Twitter hesaplarını Yandex.Money hesaplarına tanımlamaları gerekiyor. Hem alıcı tarafın hem de gönderici tarafın bu işlemi gerçekleştirmesi gerekiyor. Kullanıcıların gönderecekleri tweete, para gönderecekleri kullanıcıyı, para miktarını ve @twymru yazması gerekiyor. Yandex'in paylaştığı Twym örneğini aşağıda görebilirsiniz.

yandex-money-twym

Tek seferde en fazla 3 bin 300 dolar gönderilebiliyor

Bu işlemden sonra anlık olarak para transferi gerçekleşiyor. Alıcı taraf, Yandex.Money hesebına giriş yaparak, gönderilen paraya ulaşabiliyor. Ancak anlık para gönderimi işleminin yanı sıra kullanıcılara soru sorularak onaylama seçeneği de sunuluyor.

Twym ile yapılan para transferlerinin bir limiti bulunuyor. Şu anda belirlenen rakamlara göre kullanıcılar tek seferde en fazla 100 bin ruble yani yaklaşık 3 bin 300 dolarlık para transferi gerçekleştirebiliyor. Alınan komisyon oranıysa diğer Yandex.Money transferlerinde olduğu gibi yüzde 0.5 olarak belirlenmiş durumda.

İşin en ilginç kısmı ise retweet yani yeniden tweetleme boyutu. Yandex'ten yapılan açıklamaya göre Twym tweetlerini, yeniden tweetleyen kullanıcılar aynı para transferini gerçekleştirebiliyor. Bu durum her ne kadar kullanıcıların işini kolaylaştırsa da anlık para transferinin yanlışlıkla gerçekleşme ihtimali var. Bu yüzden kullanıcıların soru sorularak para transferini onaylama seçeneğini açık bulundurması gerekiyor.

Yandex Türkiye'nin Twym ile ilgili bir çalışması gelecekte olabilir

Türkiye'de çok hızlı bir şekilde yerelleşen ve yeni servislerinin sayısını her geçen dönem arttıran Yandex Türkiye'den aldığımız bilgilere şu anda Türkiye için Twym ile ilgili bir çalışma bulunmuyor. Ancak gelecekte Tywm'ın Türkiye'deki kullanıcılara açılma gibi bir durumunun olabileceğini paylaşalım.

Twym servisinin Türkiye'deki kullanıcılara açılmasını kolaylaştıracak nedenlerden bir diğeri ise Yandex'in geçen Aralık ayında Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank'tan Yandex.Money için 60 milyon dolar yatırım alması olabilir. Sberbank, Türkiye'de Denizbank ile biliniyor. Geçen yıl Haziran ayında tamamlanan satın alma anlaşmasına göre Sberbank, Denizbank için 3.5 milyar dolar ödemişti.

Benzer bir servisi American Express ile Twitter anlaşarak geçen Şubat ayında duyurmuştu. Twitter ile alışveriş yapılmasını sağlayan anlaşma American Express kullanıcıları Twitter hesaplarını Amex Sync üzerinden eşleştiriyor. Amex Sync hesabından hashtag yani başlık kullanılarak gönderilen tweetlere yanıt veren kullanıcılar alışverişi gerçekleştirmiş oluyor. Konu hakkındaki ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.