Teknoloji devleri akıllı kol saati fikrine giderek ısınıyor

Teknoloji devleri akıllı kol saati fikrine giderek ısınıyor

smartwatch akilli saatYakın gelecekte kitlelerin kullanacağı teknolojik ürünün Google Glass değil Apple'ın akıllı kol saati olacağına dair yorumlarımı(zı) hatırlayanlar vardır. Görünen o ki Apple bu alanda rakipsiz kalmayacak. Hele ki bunlardan biri de Google ise.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Apple'ın iOS tabanlı bir akıllı kol saati üzerinde çalıştığı yönünde önemli kaynaklardan bilgiler gelmişti. Muhtemel adı iWatch olan ürünün hem sesli komutları hem de bedensel aktiviteleri işleyeceği düşünülüyor. Bununla beraber Sony'nin hali hazırda bir akıllı kol saati var ve Samsung, Google ve LG'nin de bu alana gireceği yönündeki haberler işin rengini değiştirmeye başlıyor.

Sony Smartwatch

Yeni kol saatiniz ne marka olsun istersiniz?

Bu alanda geçmişten günümüze uzanan küçüklü büyüklü bir çok ürün ve ürün prototipi olduğu malum. Ancak Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu alanda ilk adımını 1999'da atmıştı ve uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni ürünüyle Apple'ı yalnız bırakmayacağını açıkça söylüyor.

Google tarafında ise bir akıllı saat tasarım patenti öne çıkarılarak ABD'li şirketin çift ekranlı ve interaktif bir arayüze sahip bir akıllı kol saati üretebileceği söyleniyor. Bu ürün elbette Android tabanlı olacak ama henüz herhangi bir detay ortada yok. Tabii Google bu alana adım atan son şirket değil.

Bir diğer Güney Koreli teknoloji şirketi LG'nin de akıllı kol saati üreteceği Korean Times tarafından dile getirildi. Yine ortada net bilgiler olmasa da Android'in yanında Firefox OS'un da LG tarafından kullanılabileceğine yer veriliyor.

Bağımsız geliştirici Eric Migicovsky tarafından iOS ve Android tabanlı cihazlarla uyumlu çalışmak üzere geliştirilen ve fenomen olan Pebble ise kendini geliştirmeye devam ediyor.

Bir sonuca bağlayacak olursam; yakın gelecek büyük teknoloji şirketlerinin tüketicilere hep bir elden akıllı kol saati kullandırmak konusunda yarışacağını ve bizim de bu dalgadan kaçmamızın biraz zor olacağını düşünüyorum. Hangi akıllı kol saatini kullanacağımız ise büyük bir soru işareti olarak kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.