Google ve Code School yazılım geliştiriciler için Chrome DevTools eğitimi düzenliyor

Google ve Code School yazılım geliştiriciler için Chrome DevTools eğitimi düzenliyor

Siz Webrazzi okuyucularına programlama konusunda online eğitim veren kaynaklardan fırsat buldukça bahsediyoruz.

Google da dün resmi blog'undan yaptığı açıklamada, programlama konusunda online eğitim veren platformlardan biri olan Code School ile ortak bir şekilde ücretsiz DevTools eğitimi düzenlediğini duyurdu.

Discover DevTools isimli eğitim programı 7 aşamadan oluşuyor ve içinde 17 adet video şeklinde ders, 75'in üzerinde ödev/test ve 8 tane de badge/rozet bulunuyor.

Eğitim kısaca Google Chrome'un geliştiricilere sunduğu DevTools aracının daha etkili ve yararlı bir şekilde kullanılabilmesini hedefliyor. Eğitimin birinci bölümünde geliştiriciler CSS ile basit DOM müdahaleleri yapmayı öğrenirken; eğitimin tamamı bitirildiğinde ise CSS ile arayüz düzenlemeleri, performans ve hafıza kontrolleri ayrıca JavaScript ile gelişmiş debugging yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak mümkün.

Yalnızca front-end yani önyüz değil, tüm web geliştiricileri için kuşkusuz Firebug ve DevTools'u "hakkını vererek" kullanabilmek oldukça önemli. Google da düzenlediği bu eğitim ile geliştiricilerin Chrome DevTools'u daha etkili ve bilinnçli bir şekilde kullanmasını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.