TV başında günde 2.5 milyon kullanıcı tweet atıyor

TV başında günde 2.5 milyon kullanıcı tweet atıyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin Twitter istatistiklerini Monitera ile birlikte sizlere paylaşmıştık. Bugün Webrazzi Dijital'13'te konuşma yapan Monitera'nın kurucu ortaklarından Metin Kahraman, Twitter'ın güncellenmiş Türkiye istatistikleri ile birlikte sosyal medya ve televizyon arasındaki bağı da aktardığı sunumunu gerçekleştirdi.

Paylaşılan rakamlara göre geçtiğimiz yıl Türkçe içerik üreten kullanıcı sayısı 7.2 milyon adet iken, bu yıl bu sayı yükselerek 9.6 milyona ulaştı.

Bununla birlikte Türkçe içerik üreten kullanıcıların günlük bazda attıkları tweet sayısına baktığımızda, Twitter kullanıcıların Türkçe olarak günde tam 8 milyon tweet atılıyor.

Geçtiğimiz yıla nazaran hem tweet sayısının, hem de kullanıcı sayısının artmasında televizyon ekranlarının büyük katkısının olduğunu savunan Kahraman, televizon programlarının soruları Twitter üzerinden alması, diziler için hashtag'lerin oluşturulması sonrasında bu rakamın doğal olarak arttığını belirtti.

En çok mobilden tweetliyoruz

Türkçe tweet'lerin yüzde 61'inin mobilden, yüzde 39'unun web üzerinden atıldığını paylaşan Monitera kurucu ortağı, Türkiye'de en çok tweet atılan saatlerin de akşam saat 21:00 ile 23:00 arasında olduğunu belirtti.

Yaptığı sunumda TÜİK'in yaptığı araştırmaya atıfta bulunarak, Türkiye'de insanların yüzde 56'sının günde 1 ile 3 saat arasında televizyon izlediklerini vurgulayan Metin Kahraman, spor müsabakaları dahil edilmediği takdirde 2.5 milyon kullanıcının her gün televizyon başında tweet attığını paylaştı. Yani kısacası Türkiye yüksek televizyon izleme oran ve süreleriyle birlikte, televizyon başında bir yandan da tweet atmayı seviyor.

Tekil kullanıcı bazında ortak izleyicileri de ölçen Monitera, İşler Güçler ve Leyla ile Mecnun'un ortak izleyici sayısının 50 binleri bulduğunu ölçümlemiş. Bununla birlikte Muhteşem Yüzyıl'da Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürüldüğü sahnede  tam 2600 tweet atıldığını açıkladı. Monitera, örnek olarak 11-17 Mart tarihleri arasındaki sosyal medya reytinglerini de sunumda açıkladı. Bu reyting oranlarını ve Monitera'nın sunumunun tamanını hemen aşağıda sunumda paylaşılan slaytlardan görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.