Burak Günsev markalarına vaat ettiği "Gerçek Like"ı nasıl aldıklarını anlattı

Burak Günsev markalarına vaat ettiği

Webrazzi Dijital’13 Konferansı içerisinde sosyal medya ile alakalı sunumlardan biri de Wanda Digital'in Yönetici Ortaklarından biri olan Burak Günsev'e aitti. Günsev "Gerçek LIKE!" başlıklı sunumu ile sosyal medya konusunda mutfak olarak değerlendirdiği Wanda Digital'ın tecrübelerine yer verdi.

Burak Günsev'in de söylediği gibi her bir sosyal ağın kendi içinde farklı isimlerle olmak üzere çeşitli kriterleri bulunuyor. Ki bu isimler kimi zaman like, kimi zaman check-in, kimi zaman için de da follow oluyor. Ama Günsev'in de vurguladığı gibi önemli olan bu metriklerden önce koyulan hedefler ve gerçek hayata dönük olarak elde edilen başarılar.

Sunum içerisinde Wanda Digital'in 1.5 sene önce çalışmaya başladığı Nestle Çikolata ile yakaladığı başarı hikayelerine yer verdi. 1.5 sene önce Nestle Facebook Sayfası için neredeyse sıfırdan çalışmaya başladıklarını aktaran Günsev, sayfanın hayran sayısının sıfır olduğunu ve rakiplerde ise hem ana marka hem de alt marka olarak ciddi çalışmalar bulunduğunu kaydetti.

Facebook'da like karşılığında çikolata veren makina

Türkiye'nin 6 şehrindeki AVM'lere yerleştirilen bir cihaz vasıtasıyla yürüttüğü kampanya ile önemli bir başarı elde eden Wanda Digital'in ödüllü pazarlama stratejisini hemen aşağıdaki video'dan izleyebilirsiniz.

Eklemek gerekirse, AVM'lere yerleştirilen cihazın yazılım ve teknolojik altyapısı için gereken AR-GE geliştirmelerinin bir üniversite ile çalışmak suretiyle Wanda Digital tarafından tamamlandığını da söylemiş olalım.

Nestle için yapılan diğer bir çalışma da hemen aşağıda sizlerle video'sunu paylaştığımız, Facebook Ads ile entegre bir Facebook uygulaması. Uygulama içerisinde kullanıcılar kendilerine özel olarak Facebook reklam görselini hazırlıyorlar, ardından reklam üzerine tıklayan kullanıcılar da yen bir görsel hazırlamaya yönlendiriliyor. Bu arada Nestle Facebook sayfası hayran sayısının bu kampanya ile neredeyse iki katına çıktığını da belirtmekte sanırım yarar var. :)

Wanda Digital'in Nestle için Facebook platformunda pazarlama faaliyetlerine sonradan ve aslında çok geç başlamasına rağmen elde ettiği bu başarılar, konferans katılımcıları için oldukça yararlı olan bir sunumla birlikte paylaşılmış oldu. Biz de Burak Günsev tarafından aktarılan bu hikayeleri bir nebze de olsa sizlerle paylaşmış olduk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.