Twitter’ın müzik uygulaması Mart ayında geliyor

Twitter’ın müzik uygulaması Mart ayında geliyor

Twitter’ın geçen yıl satın aldığı We Are Hunted sonunda bu yatırımın karşılığını verecek gibi görünüyor. En popüler Spotify uygulamalarından biri olan ve iOS ile Android uygulamalarıyla geniş bir kitleye ulaşmayı başaran We Are Hunted, CNET’in iddialarına göre Twitter’ın yeni müzik servisinin temelini oluşturacak.

Hatırlayacağınız gibi Twitter aynı zamanda Vine ile video konusunda yakın zamanda önemli bir adım atmıştı. Kendi müzik servisini devreye sokması Twitter’ın eğlence dünyasının nabzını tutmak yönünde süre gelen çalışmalarının diğer önemli bir parçası olacak.

Bu ay içerisinde devreye alınacağı söylenen Twitter Music, özellikle yeni sanatçı ve parçaları keşfetmek adına iddialı olacak gibi görünüyor ama diğer bir iddia Twitter’ın bu servisinin sadece ses değil, görüntü de içeriği yönünde…

“Konuya yakın kaynaklardan” edinilerek aktarılan bu bilgilere Twitter henüz bir yorum yapmadı, fakat görünüşe göre Twitter Music, dört farklı bölümden oluşacak. “Öneriler” sekmesi daha çok yeni parçalar keşfetmek için kullanılacak (ve muhtemelen Twitter için bir gelir kaynağı oluşturacak), #NowPlaying (Şu anda çalınan) sekmesi kullanıcıların o anda Twitter üzerinden paylaşmakta olduğu şarkıları içerek, “Popüler” sekmesi kullanıcılar arasında en çok paylaşılan parçalara yer verecek ve son olarak “Yeni Çıkan” sekmesi ağırlıklı olarak yeni sanatçı ve parçaların oluşturduğu bir liste şeklinde sunulacak.

Müzik dinlemenin yanı sıra Twitter Music, Vevo kanalı üzerinden video yayını da yapacak gibi görünüyor. Bu sayede Twitter 140 karaktere sadece şarkıları değil, müzik videolarını da sığdırmış olacak. Aşağıda da görebileceğiniz gibi We Are Hunted’ın kurucusu Stephen Phillips şu anda konuyla ilgili testlerini sürdürüyor.

Twitter bu hamle ile sadece son zamanlarda yeni yapısı ile müzik konusunda önemli adımlar atan Facebook ile değil, Spotify ve Pandora gibi önemli müzik servisleri ile de rekabet edebilir hale gelmiş olacak. Eğlence dünyası oldukça büyük ve son zamanlarda dijital dünyanın sunduğu avantajları daha yakından keşfetmeye başladı. Bu hamlesi ile Twitter da, diğerleri ile dijitaldeki varlığı artan bu büyük pastan pay almak için önemli bir yarışa girmiş oluyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.