Quora’ya ürün incelemeleri bölümü ekleniyor

Quora’ya ürün incelemeleri bölümü ekleniyor

Bir soru cevap platformu olarak Quora oldukça başarılı bir iş yapıyor. Kullanıcı sayısı oldukça iyi, ama bundan daha da önemlisi internet üzerindeki sürdürülebilirliği en zor işlerden biri olan kullanıcı tarafından üretilen içeriğinin (user generated content) kalitesini çoğu zaman üst düzeyde tutacak üyelere sahip.

Fakat Quora sürekli olarak içeriğini daha da zenginleştirecek yeni yöntemler arıyor. Hatırlayabileceğiniz gibi Ocak ayında blog platformunu duyurmuş ve kullanıcılarının uzmanlıklarını soru beklemeden ortaya koyabilmeleri için yeni bir yöntem sunmuştu.

Ve şimdi de sıra ürün incelemelerine geldi…

2010 yılında kullanıma açılan Quora’da yer alan pek çok soru arasında ürün incelemelerinin hali hazırda ayrı bir önemi var. Pek çok kullanıcı almayı düşündüğü bir ürünle ilgili yaptığı araştırmalara Quora’yı da dahil ediyor veya ilgisini çeken ürünlerle ilgili Quora’da soru soruyor. Oura’nın artık özel olarak ilgi görmeyi hak edecek yoğunluğa ulaştığını düşündüğü bu konular, site üzerindeki ayrı bir bölüm olarak yer almaya başlıyor.

Quora

Yeni ve kısa sürede popüler hale gelen, başrolünde Kevin Spacey’in yer aldığı TV dizisi House of Cards ile ilgili yorumlar bu yeni yapının ilk örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kullanıcıların yapılan yorumların yanı sıra, incelenen ürün ile ilgili de puan verebilmesi Quora’nın bu bölümün görsel olarak sitenin diğer bölümleri ile uyumlu olmasına rağmen, oldukça farklı bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor.

İnternet üzerinde gerçekleştirilen aramaların çok önemli bir kısmının ürün incelemesi oldu düşünüldüğünde, hali hazırda arama motoru optimizasyonu konusunda çok başarılı olan Quora’nın bu yeni yöntem ile trafik, aktif kullanıcı ve doğal olarak gelirlerini ciddi bir şekilde artırması mümkün olabilir gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.