Etohum'dan çevrimiçi film izleme platformu Muvizi.com'a yatırım geldi

Etohum'dan çevrimiçi film izleme platformu Muvizi.com'a yatırım geldi

İnternetten film izleme platformu Muvizi.com'u açılışından bu yana takip ediyorduk ve son olarak 2013 Etohum 40 girişimleri arasına girdiğini paylaşmıştık. Henüz doğruladığımıza göre Muvizi, Etohum A.Ş. 'den yatırım aldı.

Abonelik modeli sunmaksızın filmleri 6 saatlik izleme aralıkları için 2-4 TL arasında ücretlendiren Muvizi, Türkiye'nin yasal film izleme platformları arasında üst sıraları hedefleyerek yola çıkmıştı. Aldığımız bilgiye göre ilk 7 ayda 35 bin kayıtlı üyeye ulaşan Muvizi, Etohum 40 girişimleri arasına girmesinin ardından Etohum A.Ş.'nin yatırım yaptığı girişimler arasına da girdi ve yeni yatırımcıları beklemeye başladı.

Muvizi, yasal ve sansürsüz şekilde arşivindeki yerli ve yabancı filmleri kullanıcılarının beğenisine sunarken aldığımız bilgiye göre her ay yüzde 50 oranında daha fazla film izleterek büyümeye devam ediyor. Emre Şen, Gujan Şen ve Cem Süsal tarafından kurulan Muvizi ekibiyle kısa bir röportaj da yapmıştık.

Muvizi'nin geleceğini yorumlamak gerekirse, potansiyeli olan bir işe erken adım atmanın avantajına sahip olduklarını söylemek mümkün. Bununla beraber artık pazarda yeni ve güçlü oyuncular bulunmasına karşı acı eşiklerinin yükselmesi gerektiğini de eklemek lazım.

Hatırlatmak gerekirse Etohum  A.Ş. ilk yatırımını geçtiğimiz yıl biacayip.com'a yapmış, ardından yatırım sayısını 15'e çıkarmıştı. İlk Etohum fonu da Gideros Mobile ve PembePanjur.com'a yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.