TweetDeck bile Twitter’ın gazabından kurtulamadı

TweetDeck bile Twitter’ın gazabından kurtulamadı

Twitter’ın kendi akışı üzerindeki kontrolü kaybetme endişesi bugüne kadar üçüncü taraf uygulamalara karşı zaman zaman sert tedbirler uygulamasına neden oldu. Twitter akışını kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yansıtan pek çok uygulamaya verdiği desteği kaldıran Twitter’ın bu mücadelesinden sonunda TweetDeck de nasibini aldı.

En popüler Twitter uygulamalarından biri olan TweetDeck hatırlayacağınız gibi 2011 yılında Twitter tarafından satın alınmıştı. TweetDeck blogunda yer alan bir açıklama ile Twitter, Mayıs 2013’ten itibaren TweetDeck’in iOS, Android ve AIR desteğini sona erdirdiğini ve uygulamanın artık Facebook entegrasyonunu da desteklemeyeceği duyuruldu.

Bu açıklamaya göre TweetDeck’in Mac ve Windows ile Chrome uygulamaları varlıklarını sürdürmeye ve Twitter tarafından desteklenmeye devam edecekler. Yani aslında TweetDeck tamamen yolun sonuna gelmiş değil.

TweetDeck tamamen kapanır mı?

Buna rağmen Twitter’ın son zamanlarda tüm dikkatini gelir üretmeye vermiş olması, TweetDeck’in bundan sonraki varlığı bu planlar doğrultusunda ne kadar işlevsel olacağına bağlı olduğunu gösteriyor. Eğer TweetDeck’in Mac, Windows ve Chrome uygulamaları Twitter’ın reklam modelleri içerisinde yer bulamazsa bu uygulamaların da fişinin çekilmesine karar verilebilir.

Bu karar özellikle Twitter’ın “power user” olarak da adlandırılan sıkı kullanıcıları açısından büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Kullanım kolaylığı açısından piyasadaki en iyi uygulamalar arasında sayılan TweetDeck’in kullanım imkanın kısıtlanması, bu kullanıcılar için yeni bir alternatif bulma zamanı geldiğini gösteriyor. Fakat TweetDeck’in yerini tutabilecek bir alternatif bulmak mümkün olsa bile, onun da Twitter’ın gazabından ne kadar uzun süre kaçabileceğinin garantisi yok.

Twitter reklam modellerinin en sağlıklı şekilde web üzerinde görüntülüyor olabilir ama bir noktada kullanıcıların tercihlerini de göz önünde bulunduruyor ve bu iki konu arasında bir denge bulabiliyor olması da önemli…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.