Digiturk, Digiturk IQ ile televizyon deneyimini dijital dünyaya taşıyor

Digiturk, Digiturk IQ ile televizyon deneyimini dijital dünyaya taşıyor

Akıllı telefonlar tabana yayılıp birden fazla akıllı cihaza sahip olmaya başladığımız bir dönemdeyiz ve dijital hizmetler ekranı olan tüm cihazlarda bulunmak istiyor. Ülkemizde bu konuda adım atan yeni oyuncu da Digiturk oldu.

Türkiye'de dijital televizyon yayıncılığını 2000 yılında başlatan Digiturk, bugün tanıtımı yapılan ürünü Digiturk IQ* adlı iOS ve Android uygulamaları ile akıllı telefon ve tabletlere adım atıyor.

Digiturk üyeleri Digiturk IQ uygulamalarını tablet ve akıllı telefonlarına indirerek veya digiturkiq.com.tr adresine girerek 'Dilediği Zaman Dilediği Yerde' standardına adım atabiliyor.

digiturk iq mobil uygulamalar4 ekranda aynı deneyim

Tek üyelikle dört ekran döneminin televizyonculukta yeni standart olacağını söyleyen Digiturk Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, 70 milyon TL’lik bir teknolojik yatırım yaptıklarını paylaştı ve "İnternet üzerinden yayın yapan en büyük platform olacağız." şeklinde iddialı ama makul bir açıklamada bulundu.

Digiturk Pazarlama Direktörü Boysan Akkaya'ya göre de yakın gelecekte spor karşılaşmaları, yarışma programları ve haber yayınları dışında canlı yayın olmayacak. Tüm içeriklerin internet üzerinden farklı cihazlarla izlenecek.

Tanıtımda Digiturk için verilen bazı rakamlar şu şekildeydi;

  • Abone sayısı 3,2 milyon. Erişilen kişi sayısı 25 milyon.
  • 2012 yılında 700 bin yeni üye kazanılmış.
  • Gelirlerin yüzde 40'ı LigTV'den geliyor.
  • 2012 geliri yüzde 27 artışla 1.4 milyar TL. Kendi sektöründe gelir pazar payı yüzde 80.
  • Digiturk çalışan sayısı  6 bin.
  • Bir yılda Digiturk IQ ile 900 binden fazla film izlendi. Digiturk IQ üzerinden yapılan izlemenin toplam izlemenin %10’a ulaştı.
  • Digiturk IQ kullanıcılarına her ay yaklaşık 15 bin yeni üye ekleniyor. Şu an 100 bin IQ üyesi var.
  • Film paketi üyeleri sadece Ocak ayında 200 binin üzerinde film izlemiş.
  • Abonelerinin evlerinde internet üzerinden film, dizi ve belgesel gibi yayınlara ulaşmayı sağlayan IQ özellikli 800 bin kutu bulunuyor. İnternet üzerinden Digiturk üyelerine sunulan içerik sayısı 5 bin'in üzerinde.
  • Bir yıl içinde Digiturk IQ platformu üzerinde toplam 3,3 milyon kez içerik izlenmiş.

Avrupa'nın 8. büyük dijital TV platformu olan Digiturk, Digiturk IQ uygulamaları için bugün itibariyle yeni bir TV reklamı da yayınlanmaya başlayacak. Sanırım bu reklamla Türkiye'deki akıllı telefon ve tablet sahibi olmayanlara da bir mesaj verilmiş olacak.

*Digiturk IQ özellikli uydu alıcıları abonelerinin evlerinde internet üzerinden film, dizi ve belgesel gibi yayınlara ulaşmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.