iSpeech Home: Evinizi sesinizle yönetin

Çevresel sistemlerin kontrolünde kol kuvvetinden düşünce gücüne doğru giden bir süreç var. Bu süreçte bulunduğumuz nokta, sesle kontrol edilebilir sistemlerin yavaş yavaş etrafımızı saracağını gösteriyor. Bu alandaki teknolojiler arasında yeni ve ileri görüşlü uygulamalarından biri de iSpeech Home.

iSpeech Home, 2009'dan bu yana ses tanıma teknolojileri üzerine çalışan iSpeech (Apple ile alakası yok) adlı şirketin yeni projesi. Evinizde kullandığınız cihazları ses komutlarıyla yönetilmesini esas alıyor. Alarm sistemi, aydınlatma, klima, televizyon ve mümkün olan küçük-büyük tüm sistemleri sesinzle kontrol edebiliyorsunuz.

Ev içi cihaz üreticileriyle görüşmelerini sürdüren iSpeech, Nuance ve AT&T (Watson) gibi bu alandaki güçlü isimlere kafa tutmasının yanında Apple'a karşı bayrak açıyor. iOS 6 ile Siri'yi araç içi sistemlere yönlendirmeye başlayan Apple'ın yarın çok daha farklı çalışmalar yapması kesin gibi.

Çeşitli mobil uygulamalar da geliştiren iSpeech'in yapmak istediği mümkün olduğunca çok iş ortağı ile bir evde kullanılan hemen her cihazın yönetimini iki lafınıza bakmasını sağlamak. Bunun için Samsung, Microsoft, Ericsson gibi teknoloji devlerinin yanısıra Nest gibi yenilikçi sistemlerin de ismi geçiyor.

Ses tanıma teknolojilerine son olarak Winston ile değinmiştim. Bu alandaki ilerlemeyi bir örnekle açıklamak gerekirse büyük veri ekosisteminde şimdiden 20 satın alma ve 3 halka arz olduğunu söylemekle yetinebilirim. Benzer bir pazar haraketliliğinin bu alanda da olacağını tahmin edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.