Turkcell’in e-ticaret hedefi: Satış kanallarında yüzde 100 kapsama alanı

Turkcell’in e-ticaret hedefi: Satış kanallarında yüzde 100 kapsama alanı

E-ticaret’13 etkinliğinin öğleden önceki sunumunda Limango’dan Gülfem Toygar’ın ardından sahneye Turkcell’in Alternatif Satış Kanalları Bölüm Başkanı Yalın Özcan geldi. Turkcell sunduğu GSM hizmetlerinin yanı sıra, bildiğiniz gibi fiziksel mağazaları üzerinden ürün satışı da yapıyor. Kısa zaman önce ise Turkcellmagaza.com ile e-ticarete girdi.

Durum böyle olunca Arda Kutsal’ın ilk sorusu da tahmin edebileceğiniz gibi: “Turkcell e-ticarete neden girdi sorusuyla başladı”. Turkcell’in çok geniş bir satış ve dağıtım ağı olduğunu anlatan Yalın Özcan Turkcell’in sadece network olarak değil, bu satış ve ağı anlamında da kapsama alanını genişletmeyi hedeflediğinden bahsetti ve Turkcellmagaza.com’un da bu doğrultuda hayata geçtiğini anlattı.

Bu sırada Turkcell’in, online mağazasından edindiği pek önemli tecrübeleri de olmuş…

Turkcell Mağaza’dan edindikleri en önemli üç tecrübeyi Yalın Özcan şöyle özetledi:

  • Müşterilerin büyük kısmı online mağazadaki satış sonrası desteğin, fiziksel mağaza ile aynı olduğunu bilmediklerini fark etmişler.
  • Turkcell’in fiziksel mağazalarında müşteriler ürünün yanı sıra öneri de istiyorlar. Özcan online mağazada ise bu konuda henüz istedikleri seviyede olmadıklarını söyledi.
  • Üçüncü olarak ise hız konusu müşteri için çok önemli ve bu hem ürüne hızlı satın almak ve ürüne hızlı sahip olmak istiyorlar.

Yalın Özcan Turkcell’in online mağazasında şu anda fiziksel mağazalardan farklı olarak tarife kontratlı ürün satışı yapılamadığını da söyledi. Şu andaki kontratlı tarifeler sadece internet paketleri üzerinden gerçekleşebiliyor. Fakat 1 Nisan itibariyle online mağazada da, fiziksel mağazadaki aynı şartlarla ürün satışı yapılmaya başlayacağını da duyurdu.

Son olarak Özcan, Turkcell’in online mağazasında ürün çeşitliliği de olacağını fakat iletişim odağından da ayrılmayacaklarının altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.