GREE ve Yahoo sosyal oyun yatırımı için ortak girişim sermayesi kuruyor: GxYz

GREE ve Yahoo sosyal oyun yatırımı için ortak girişim sermayesi kuruyor: GxYz

Tokyo merkezli oyun şirketi GREE,  Yahoo Japonya ile ortak bir girişim sermayesi kurmaya hazırlanıyor.

GxYz adını taşıyacak ortak girişim sermayesine 200 milyon Yen'lik (2.2 milyon Dolar) bir fon oluşturulacak ve bu ortak sermaye, mobil sosyal oyun alanına yatırım yapmak için kullanılacak.

Bildiğiniz gibi daha önce oyun şirketi GREE, yatırımcı yüzü GREE Ventures ile Barrybenka adlı e-ticaret sitesine bir yatırım yapmıştı. Yahoo'nun da son zamanlarda yeni CEO'ları Marissa Mayer ile yaptığı atağı dikkate alırsak, iki şirketin güçlerini birleştirerek sosyal oyun alanında Japonya içerisinde önemli adımlar atacağını tahmin etmek güç değil.

Yahoo, Japonya'nın en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri. GREE'nin de sosyal oyun anlamındaki gücünü hesaba katacak olursak, Japonların Yahoo üzerinden trafikle GREE'nin sosyal oyunlarına aktarılması ve büyük kazançlar elde edilmesi şaşırtıcı olmayacak diye düşünüyorum.

Tokyo merkezli girişim ortaklığının 15 Mart 2013 tarihinde açılması bekleniyor. Girişim ortaklığının yönetim kurulunda GREE'den 3, Yahoo Japonya'dan da 2 yönetici bulunacak.

Ortak girişimin CEO koltuğuna ise GREE'nin sosyal oyun geliştirmeden sorumlu kıdemli yöneticisi Tomoyuki Isaka getirilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.