Vodafone'un yeni tableti Smart Tab II'yi test ettik

Vodafone'un yeni tableti Smart Tab II'yi test ettik

Tabletlerin dizüstü bilgisayar satışlarını geçmesinin eli kulağında. Hızla satışları düşen bilgisayarların yerini alan tabletler, git gide hem performans hem de klavye gibi çevre birimleriyle bilgisayarları aratmamaya başladı.

Bu kategoride yer alan Vodafone Smart Tab II'yi test etme fırsatı bulduk. İlk olarak Vodafone Smart Tab II'nin özelliklerini hızlıca paylaşalım. 10 inç modelini incelediğimiz tabletin, 1.5 Ghz çift çekirdekli işlemci, 1280x800 ekran çözünürlüğü, 16 GB dahili hafıza, Android 4.0 işlemci ve çift kamera gibi özellikleri bulunuyor.

Lenovo imzası taşıyan Vodafone Smart Tab II'nin dikkat çeken özellikleri arasında isteğe bağlı olarak alınabilen klavye de bulunuyor. Bu klavyenin üçüncü parti klavyeler gibi olmadığını ve tamamen uyumlu olarak çalıştığını belirtelim.

Klavye, Android fonksiyonlarıyla uyumlu çalışıyor

Klavye üstünde bulunan touch pad, kullanım açısından tablet bilgisayar kullanıcılarının aradıklarını veriyor. Öte yandan Türkçe klavyede bulunan tuşlar, Android kullanımı için gerekli olan hemen hemen tüm fonksiyonları bulunduruyor. Örneğin uygulama sayfasına ulaşma, 3G açıp kapatabilme ve seçenekler gibi birçok farklı fonkisyona klavye üzerinden ulaşılabiliyor.

Vodafone Smart Tab II'nin klavyesiyle Android'in bir.ok fonksiyonuna ulaşılabiliyor. Vodafone Smart Tab II'nin klavyesi.

Cihazın performansını başarılı bulduğumuzu paylaşalım. Dizüstü bilgisayarlarımızı  bırakıp hafta sonu için yanımıza aldığımız Vodafone Smart Tab II, hemen hemen tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Hatta hafta sonu yayınladığımız 'Kaçırmamanız gereken geçen haftanın 10 haberi' başlıklı haberimizi tablet bilgisayardan yazmamız bizim için önemli detaylar arasındaydı.

Klavye konusu açılmışken bir eleştiri de bulunmak istiyoruz. Klavye tabletin şarj girişinden cihaza monte oluyor. Bu yüzden tabletin şarjı azaldığında klavyeli kullanmak mümkün olmuyor. Bu yüzden ağırlıklı olarak klavyeyi kullanacaklar, şarj bittiğinde sorun yaşayabilirler.

Vodafone uygulamaları dikkat çekiyor

Bunun yanı sıra Vodafone Smart Tab II, performans olarak kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Android 4.0 işletim sistemiyle gelen Vodafone Smart Tab II'nin performans anlamında sorun yaşamadığını söyleyebiliriz.

İçerik konusunda Vodafone uygulamalarına sahip olan tablette, VRead, Etrafımda Ne Var, Mobile TV, Vodafone Extra ve Vodafone Müzik gibi yerleşik uygulamalar bulunuyor. Böylece Vodafone Smart Tab II, Android uygulamalarının yanı sıra Vodafone uygulamalarını da arkasına alarak içerik bakımından kullanıcılara aradıklarını verebiliyor.

vodafone-smart-tab-II-1

Bilgisayardan vazgeçemeyen ama tablet ergonomisine sahip olan bir cihaz almak isteyenler için Vodafone Smart Tab II uygun bir cihaz. Tablet teknolojisi her ne kadar bilgisayarların kullanım deneyimini henüz geçemese bu segmentteki ürünlerin bu sınıra yaklaştığını söylemek mümkün. Öte yandan içerik ve kullanım deneyimi bakımından başarılı bulduğumuz Vodafone Smart Tab II, fiyat-performans konusunda da Türkiye tablet pazarındaki rekabeti arttıracak nitelikte. Klavyenin harici olarak satıldığı tablet modellerinin ayrıntılılarını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.