ntvmsnbc.com yoluna NTV.com.tr ile devam edecek

ntvmsnbc.com yoluna NTV.com.tr ile devam edecek

MSNBC'deki hisselerini 300 milyon dolara satan NBC'ye satan Microsoft'un hamlesi NTV'yi etkiledi. Ntvmsnbc.com olarak yayın hayatına devam eden haber portalının 'msnbc' kısmı gidiyor. Site artık yoluna NTV.com.tr ile devam edecek.

Medyatava.com'da yer alan habere göre NTV'nin internet sitesindeki bu değişim, Haziran ayında gerçekleşecek. NTV tarafına yakın kaynaklardan aldığımız bilgiler haberi doğruluyor. Şu anda söz konusu değişiklik için altyapı çalışmalarının devam ettiğini paylaşalım.

Geçen sene Mayıs ayında Microsoft, MSNBC'deki hisselerini NBC grubuna satmak için görüşmelere başlamıştı. Yaklaşık iki ay boyunca süren görüşmeler sonucu Temmuz ayında 300 milyon dolarlık meblağ ile Microsoft hisseleri NBC grubuna geçmişti. Microsoft'un MSNBC.com'da yüzde 50'lik oranda hissesi bulunuyordu.

Microsoft'un hisselerini satın alan NBC'nin Türkiye'deki operasyonları olan ntvmsnbc.com'u etkilemesi bekleniyordu. Türkiye'de Doğuş Grubu bünyesinde bulunan ntvmsnbc.com, yukarıda da paylaştığımız gibi bu hamle karşısında NTV.com.tr ile yoluna devam edecek.

Comscore’a göre aylık 50 milyon ziyaretçisi olan msnbc artık nbcnews.com adresinden hizmet verecek. MSNBC.com'un ise gelecek yıl başında sadece kablo TV tarafına hizmet vermek üzere açılacacağını belirtelim.

1996 yılında kurulan msnbc.com’un ortakları Microsoft, General Electric ve NBCUniversal. 2005 yılında NBCUniversal, Microsoft’un elinde bulunan hisselerin büyük kısmını satın aldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.