Intel’den sizi izleyecek bir internet televizyonu geliyor

Intel’den sizi izleyecek bir internet televizyonu geliyor

Internet ve TV tecrübesi her geçen gün birbirine biraz daha yaklaşıyor. Google TV, Western Digital TV, yakın zamanda resmen Türkiye’ye de giren Apple TV bu alandaki önemli oyunculardan bazıları. Ama IPTV ve TV üzerinden video içerik sunan diğerlerini de sayacak olursak aslında hızla kalabalıklaşan bir pazar görüyoruz. Fakat bu alandaki oyunculardan hiç birinin pazarı domine edemediği de ortada.

Henüz piyasada internetin sağladığı olanakları kullanarak TV tecrübesinde kullanıcıların beklentilerini tam olarak karşılayabilen bir seçenek olmaması, Intel’in de bu alanda öne çıkmaya karar vermesine yol açtı.

Intel Media’nın kurumsal başkan yardımcısı Erik Huggers, bir süredir bu konudaki duyulan söylentileri resmi olarak doğruladı ve Intel’den sıra dışı bir internet TV geleceğini ilk kez duyurdu.

All Things Digital’in Dive into Media konferansında konuşan Huggers, Intel’in kendi TV servisi üzerinde çalıştığını doğrulamanın yanı sıra servisin bu yıl içerisinde piyasada olacağını da duyurdu. Aynı Apple ve WDTV’de olduğu gibi Intel’in de kendi TV kutusu olacak. Huggers’ın “şık tasarımlı” olacağını söylediği cihaz, tabi ki Intel işlemciye sahip olacak.

Fakat ayrı olarak satılacak olan TV kutusu işin sadece bir kısmı. Intel’i asıl heyecanlandıran ise bu kutuyu kullanarak sunacağı TV servisi. Servis kullanıcıların bir yandan kablolu ve dijital yayıncıların yaptığı gibi canlı TV yayını sunarken, diğer yandan yayın tarihi geçmiş eski yayınların da kayıttan izleyebilme özelliği sağlayacak.

Sizi izleyen TV

Huggers, bu servisin ayrı bir marka ile sunulacağını fakat bu markanın henüz kesinleşmediğini söyledi. Fakat tarif ettiği yapı, Apple TV ve WDTV gibi cihazlarla, abonelik usulü ile çalışan kablolu yayınları birleştiren bir yapı. Bu nedenle büyük ihtimalle yayın hakları konusu devreye girecek ve cihazın ABD dışına açılması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Intel’in bu TV servisini farklı bir markaya piyasaya çıkartmak istemesinin diğer bir nedeni ise yayınına erişimin sadece Intel’in kutusu ile sınırlı olmaması. Huggers bu servisin televizyon dışındaki cihazlarda ve platformlarda da TV izleme tecrübesi sunacağını söylüyor.

Tüm bunlar güzel fakat Intel TV ile ilgili en ilginç konu, cihazın üzerinde bir kamera olacak olması. Siz TV izlerken bu kamera da sizi izliyor olacak. Huggers, bu kameranın o anda TV’yi kimin izlediğini tespit edip, daha kişiselleştirilmiş bir TV tecrübesi sunmayı hedeflediğini söylüyor. Buna rağmen TV izlerken, internete bağlı bir cihazın üzerinde sizi izleyen bir kamera olması ilk anda kulağa biraz tedirgin edici geliyor.

Huggers, kullanıcıların dilerlerse bu kamerayı devre dışı bırakabileceklerini de söylüyor. Bununla beraber TV’nin örneğin karşısındaki izleyici tanıyarak favori kanalları ona göre ayarlaması veya yayın önermesi oldukça ilgi çekici bir özellik olabilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.