Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının sayısı 9.6 milyona ulaştı [infografik]

Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının sayısı 9.6 milyona ulaştı [infografik]

Sosyal medya takibi ve ölçümlemesi hizmeti sunan Monitera'nın geçtiğimiz yıl Webrazzi Dijital'de açıkladığı Twitter istatistikleri çok konuşulmuştu. Bu yıl da aynı çalışmayı Webrazzi'ye özel olarak olarak yapan şirket, topladığı verilerden elde ettiği istatistikleri "Twitter Türkiye 2013" başlıklı bir infografikle paylaştı.

Monitera'nın elindeki verilere göre Türkiye'de 9.6 milyon Twitter kullanıcısı bulunuyor, geçtiğimiz yıl aynı sayı 7.2 milyon olarak hesaplanmıştı. Buna göre bir yıl içerisinde Twitter'ın Türkiye'deki üye artışı %33.3 oranında gerçekleşmiş.

Bu kullanıcıların %53'ü kadın, %47'si ise erkek olarak belirlenmiş. Bu kullanıcılardan 6.2 milyonu aylık olarak Twitter'ı aktif kullanıyorken, 4.3 milyon kullanıcı ise haftalık olarak Twitter'ı aktif şekilde kullanıyor.

Şirketin paylaştığı istatistiklere göre Türkiye'de günde 8 milyon adet tweet atılırken geçtiğimiz yıla göre bu sayı %470 artış göstermiş. Yani Türk kullanıcılar geçen yıla oranla 4.7 kat daha fazla tweet atıyor. 

İnfografikte haftanın ve günün en çok tweetlenen saatleri de belirlenmiş. Buna göre Twitter kullanıcıları en çok Çarşamba günleri tweetlerken, günün en aktif saatleri ise 22:00 ve 23:00 arası olarak belirlemiş. En çok paylaşım yapılan şehir ise beklenildiği gibi İstanbul olmuş.

Tweetlerde yapılan paylaşımlarda ise %61 oranla resim ilk sırada gelirken sırasıyla video, lokasyon ve haber içerikleri geliyor. Resim paylaşımlarında birinci sırada günlük 279 bin resimle Twitter'ın kendi servisi ilk sırada gelirken, Instagram 25 bin resim ile ikincisi sırada yer alıyor.

Monitera'nın verilerine göre ortalama bir Twitter kullanıcısının 320 takipçisi bulunuyor. Haber paylaşımları kategorisinde Hürriyet en üstte yer alırken arkasından Radikal, Ntvmsnbc ve Habertürk geliyor. Dikkat çekici bir diğer istatistik ise mobil cihaz kullanımı kategorisinde. Monitera'nın incelediği tweetler arasında mobilden en çok Blackberry kullanıcıları tweet atıyor. İlk bakışta ilginç gelen bu istatistiğe göre Blackberry kullanıcıları diğer akıllı telefon kullanıcılarından fazla tweet atıyor. Aynı kategoride geçtiğimiz yıl yine Blackberry'nin %45 ile üstünlüğü olduğunu da paylaşalım.

Türkiye'deki Twitter kullanıcıları hakkında çok değerli istatistiki bilgilerin paylaşıldığı infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.

twitter-turkiye-2013-infografigi-640

Not: Bu infografik Monitera ile Webrazzi'nin ortak ve özel çalışmasıdır. Kaynak gösterilmeden yayınlanmamasını, infografik üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamasını rica ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.