iTunes'tan toplam 25 milyar şarkı indirildi

Apple rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. 2012 yılının son çeyreğinde iPad ve iPhone ile satış rekorları kıran Apple, iTunes ile yeni bir başarıya imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre iTunes'un kullanıma açıldığı yıl olan 2003'ten beri toplamda 25 milyar adet şarkı indirilmiş durumda. Açıklamada yer alan hesaplama, her dakika 15 bin adet şarkının kullanıcılar tarafından indirildiğini gösteriyor.

Yaklaşık 10 yıldan beri kullanıma açık olan iTunes'ta şu anda 119 ülkede toplamında 26 milyon adet şarkı bulunuyor.

Söz konusu hem dijital müzik sektörü hem de Apple için önemli bir rakam olunca, şirket 25 milyarıncı şarkıyı indiren kullanıcısını ödüllendirdi. Ödülü kazanan isim Almanya'dan Phillip Lüpke oldu. Chase Buch'tan Monkey Drums adlı parçayı indiren Phillip Lüpke 10 bin euroluk hediye çekinin de sahibi oldu.

Aralık ayında Türkiye pazarına girdi

Apple, iTunes operasyonlarına Aralık ayında ağırlık verip, içinde Türkiye'nin de bulunduğu 54 ülkede daha hizmet vermeye başlamıştı. Bu ülkeler arasında Hindistan ve Rusya da yer alıyordu. iTunes böylece toplam 119 ülkede hizmet vermeye başlamıştı. Öte yandan Apple'ın uygulama mağazasında 40 milyar indirme rakamını yakaladığını da hatırlatalım.

Rakamlardan görüldüğü üzere Apple, hem cihaz hem de dijital içerik konusunda önemli başarılara imza atıyor. Ancak önemlisi ise Apple'ın söz konusu başarılarının dijital sektörlere de yön verdiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.