Facebook’un konum paylaşım uygulaması yolda

Facebook’un konum paylaşım uygulaması yolda

Her sosyal ağ uygulaması farklı bir ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Twitter anlık hızlı bilgi paylaşımı, LinkedIn profesyonel network, Pinterest fotoğraf, MySpace müzik, Foursquare konum üzerine ağırlık veriyor. Facebook ise giderek tüm bunların toplamı haline gelmek yolunda ilerliyor.

Facebook şu anda yukarıdaki örnek sosyal ağların pek çoğunun işlevini belli bir oranda da olsa bünyesinde barındırıyor. Belki bu örnekler arasında Facebook’un alanına en az girdiği uygulama Foursquare.

Fakat bu durum çok uzun sürmeyebilir, çünkü Facebook’un kendi konum paylaşım uygulaması üzerinde çalıştığı yönünde iddialar var...

Bloomberg’in konuyla ilgili iki kişinin verdiği bilgilere dayanarak derlediği haberinde Facebook’un Mart ayı ortasında piyasaya sürmeye hazırlandığı uygulamanın mobil cihazları sayesinde kullanıcıların kendilerine yakın arkadaşlarının konumlarını görebilecekleri söyleniyor.

Söz konusu konum bazlı uygulamalar olunca genellikle beraberinde mahremiyet endişeleri de ortaya çıkar. İddialar doğruysa Facebook’un bu yeni uygulamasında mahremiyet konusu bir kez daha gündeme gelecek, çünkü konuya yakın kaynakların iddiası uygulamanın açık olmadığı anlarda bile kullanıcıların konumlarını takip edeceği yönünde.

Uygulamanın amacı kullanıcıların kendilerine yakın olan arkadaşlarını ve civarlarındaki etkinlikleri kolayca bulabilmeleri. Böyle bir uygulama aynı zamanda Facebook için konum bazlı reklam satışı açısından da pek çok imkan sağlayabilir.

Apple’ın “Find My Friends” uygulamasını hatırlatan bu yeni uygulama aslında Facebook’un konum bazlı ilk çabası değil. Hatırlayacağınız gibi Facebook daha önce “Find Friend Nearby” uygulamasını çıkartmış fakat uygulama çok kısa bir süre sonra kapatılmıştı.

Bakalım Facebook’un yeni bir altın madeni olmaya aday bu konum tabanlı uygulamanın ömrü daha uzun olabilecek mi…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.