Vine, Twitter kullanıcılarının video paylaşım alışkanlıklarını nasıl değiştirdi?

Vine, Twitter kullanıcılarının video paylaşım alışkanlıklarını nasıl değiştirdi?

Twitter, Vine'ı satın alarak kısa video paylaşımını kullanıcılarına sunarak geçen haftanın en çok dikkat çeken gelişmelerinden birine imza atmıştı. Bu hamlenin üzerinden hemen hemen bir hafta geçmesinin ardından Vine kullanımı hakkında ilk rakamlar gelmeye başladı.

Gerçek zamanlı ölçümleme servisi sunan Keyhole'un paylaştığı verilere göre, Twitter kullanıcılarının video paylaşım alışkanlıkları şimdiden değişti. 18 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında Twitter'da video paylaşan kullanıcıların yüzde 50.8'i Vine'ı kullandı. Söz konusu dönemde 540 bin 500 civarında video yüklenirken, bu rakamın 268 bin 533'ü Vine kullanılarak yüklendi.

Vine'ın açık ara öne geçmesi kuşkusuz rakiplerini olumsuz etkiledi. Socialcam, Cinemagram ve Telly gibi uygulamalar, Twitter'ın bu hamlesinden etkilenenler arasında. Özellikle daha iki hafta öncesine kadar Twitter'da en çok kullanılan video uygulamaları arasında yer alan Socialcam, büyük bir düşüş yaşadı. Paylaşılan verilere göre Socialcam üzeriden söz konusu dönemde yaklaşık 132 bin video paylaşıldı. Socailcam böylece yüzde 25 pay alabildi.

vine-twitter-tablo

Şirketler Vine'a ısınmaya başladı

İşin aslına bakacak olursak Vine, markalar ve kurumlar tarafından etkili olarak kullanılmaya başlandı bile. Liverpool, takımının oyuncusu olan Brendan Rodgers'ın doğum gününü hazırladığı bir video ile Vine üzerinden kutladı. Öte yandan ABD basının bazı haber tweetlerine Vine videosu eklemesi dikkatimizi çeken detaylar arasında.

Görsel içerik bakımından Instagram'ın Twitter'dan çekilmesi çok tartışılan konulardandı. Ancak Twitter, bu konuya acil olarak müdahele etti ve Vine'ı Twitter kullanıcılarına açtı. Her ne kadar Instagram ve Vine birebir karşılaştıracak iki örnek olmasa da, Twitter görsel içerik bakımından  önemli bir hamle yaptı. İlk haftadan sonra Vine kullanımı göz doldursa da gelecek haftalarda kullanıcıların bu eğiliminin nasıl yönleneceğini göreceğiz.

Hala Vine uygulamasına sahip değilseniz iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.