R-Scholars burs programından yarının kadın girişimcilerine destek

R-Scholars burs programından yarının kadın girişimcilerine destek

Büyüyen küçük ve orta ölçekli işletmeleri fonlamak için harekete geçen TRPE Capital, yeni bir girişimle Yarının Kadın Girişimci liderlerini bulmak istiyor.

Bağımsız bir özel sermaye şirketi olan TRPE Capital, R-Scholars adı verilen bir burs programıyla girişimciliğe meraklı kız üniversite öğrencilerini destekleyecek. 5 yıl içinde toplam 250,000 TL kaynak kullanmak üzere hazırlanan R-Scholars aşağıdaki 3 başlık altında destek sunacak.

  1. Mali Yardım: Katılımcılar okul, yurt, yemek veya diğer okul ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir burs hakkına sahip olurlar.  (Her takvim yılı için toplam 3000 TL).
  2. Yaz Stajı: Katılımcılar için TRPE Capital bünyesinde veya yatırım yaptığımız şirketlerden birinde katılımcının tecrübesi, program hedefleri ve ilgilendiği alanlara göre belirlenecek yaz stajı fırsatı oluşturulur.
  3. Öğrenci Girişimci Hazırlık Programı:  Katılımcılar TRPE Capital bünyesinde 4 haftalık (girişimcilik iş planlarını detaylandırmak amacıyla) bir programı tecrübe edebilirler.

Türkiye’deki özel sermaye yönetim firmalarındaki ilk kadın kurucu ortak olan TRPE Capital şirket ortaklarından Refiye Yazıcı Türkiye’nin bu alandaki potansiyeline inandıklarını ve bu konuda destek sunmaktan memnun olduklarını dile getiriyor.

Bu sene Global Girişimcilik Haftası'nda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nu da destekçiler arasında görmüştük ve özellikle internet sektörünün kadın girişimciler için önemli fırsatlar sunduğunu pekala görüyoruz.

Webrazzi'nin kadın girişimci okurları umarım bu fırsatı yakalamak için gerken ilgiyi gösterir. Erkek girişimci okurlarımız da bu desteği tanıdıklarıyla paylaşmaktan çekinmez. :)

Program başvuruları bu hafta sona eriyor. Programın ilk katılımcıları 28 Şubat 2013 tarihinde açıklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.