Twitter IPO öncesi reklamlara ağırlık vermeye başlıyor

Twitter IPO öncesi reklamlara ağırlık vermeye başlıyor

Twitter, halka arzını (IPO) gerçekleştirmeden önce değerlemesini daha da yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bunu da gelir modeli olan Twitter reklamlarına ağırlık vererek yapmaya başlamış durumda. Sadece ABD, Japonya, İngiltere gibi ülkelerde verilebilen reklamlar, artık tüm dünyaya açılmaya başlıyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Twitter'ın Türkiye'den bir iş ortağı seçtiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Twitter sadece Türkiye'de değil, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Mısır, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkerde de reklam faaliyetlerini ajanslarla anlaşarak başlattı.

Twitter'ın bu hamlesi Twitter'ın reklam gelirlerini büyük oranda katlayacağı gibi, halka arzı öncesi değerlemesini de artacak. The Financial Times'da yayınlanan rapora göre, Twitter'ın değerlemesinin 9 milyar dolar civarında olacağı söyleniyor.

Twitter, bu gelişmelerin yanı sıra Twitter reklamları için API'nı da yayınlamaya hazırlanıyor. 2013'ün ilk çeyreğinde yayınlanması beklenen API, Twitter reklamlarının da kaderini değiştirebilir.

Twitter reklamları için API yayınlanmasıyla birlikte ajanslar da bu API ile çeşitli araçlar geliştirerek Twitter reklamlarının daha kolay kullanılmasını sağlayacak. Hali hazırda Twitter'da Promoted Tweets, Promoted Accounts ve Promoted Trends olmak üzere 3 farklı reklam modeli bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.