Samsung son çeyrekte 52 milyar dolar gelir elde etti

Samsung son çeyrekte 52 milyar dolar gelir elde etti

Yılın en hareketli dönemi olan son çeyrek bilançoları teker teker açıklanıyor. Dün sizlere Apple’ın bilançosunu aktarmıştık, bugün ise sıra Samsung’a geldi. Koreli firmanın resmi açıklamasına göre son çeyrek beklentiler ile doğru orantılı olarak son derece başarılı bir dönem oldu.

Samsung 2012’nin dördüncü çeyreğinde toplam 52,4 milyar dolar gelir elde etti ve bunun 8,3 milyar doları firmanın net kar hanesine yazıldı. Bu rakamlara göre Samsung’un gelirleri bir önceki döneme göre yüzde 7, bir yıl öncenin aynı dönemine göre ise yüzde 19 artış göstermiş oluyor. Karlılıkta ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 10, bir yıl öncenin aynı dönemine göre yüzde 89’luk bir artış söz konusu.

Rakamlar Koreli firmanın bundan kısa süre önce açıkladığı beklentiler ile neredeyse bire bir örtüşüyor…

Samsung’un gelirlerinin en büyük kaynağı, tahmin edebileceğiniz gibi, mobil cihazlar. Firmanın açıklamasına göre tüm gelirin neredeyse yarısı, yani 25,5 milyar dolar mobil cihazlardan gelmiş. Bu bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 4 artış anlamına geliyor.

Yarı iletkenler ise Samsung’un diğer önemli bir gelir kalemi. Firmaya bir önceki çeyreğe göre yüzde 39 artış ile 1,33 milyar dolar kar getiren yarı iletkenlerin ardından ise tüketici elektroniği geliyor. 2012’nin üçüncü çeyreğine göre yüzde 87 gibi önemli bir artışla tüketici elektroniği Samsung’un karlılığı içerisinde 691 milyon dolarlık yere sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.