Vine ile tweetlere video da eklenebilecek

Vine ile tweetlere video da eklenebilecek

Twitter her geçen gün giderek daha donanımlı bir yayın aracı olmaya başlıyor. Yol 140 karakterlik metin mesajları ile çıkan Twitter zaman içerisinde bunun çok ötesine geçmeyi başardı. Bağlantılar, fotoğraflar derken şimdi de tweet’lerin içerisinde videolar yer almaya başlıyor.

Tabi ki bu Vine sayesinde gerçekleşiyor. Hatırlayacağınız gibi bundan kısa süre önce Twitter kısa video yayınlamayı sağlayan Vine’ı satın alarak bu yöndeki en büyük adımı atmıştı. Twitter’ın medya içeriğini zenginleştirmek adına daha önce Instagram’ı da satın almak isteyen fakat Facebook’a kaptıran Twitter bu açığı video ile kapatacak gibi görünüyor.

Ücretsiz Vine uygulaması App Store'da yerini alırken, videolu tweetlerin ilk örneklerinden birini Twitter CEO'su Dick Costolo tarafından yayınlandı.

Twitter’ın resmi blogundan da duyurduğu aracı Vine'da Costolo’nun ilk denemesi oldukça ilgi çekti. 6 saniyelik biftek sosu hazırlama videosu ile ilgili sorun bazı kullanıcılar tarafından videonun görüntülenemiyor olması. Fakat bu kullanıcıların oranın düşük ve sistemin halen geliştirilmekte olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Twitter’ın kişisel yayıncılık açısından önemli bir gücü olduğunu düşünecek olursak, bu durumu metin ve fotoğrafın yanı sıra kısa videolarla da güçlendirmenin mikro blog servisini daha da etkili bir yapıya kavuşturacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.