Quora’nın yeni blog platformu ve getirdikleri

Quora’nın yeni blog platformu ve getirdikleri

Eski Facebook çalışanları tarafından kurulan dünyanın en popüler soru cevap platformu Quora, yeniliklerine devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi bundan kısa süre önce 2012 yılında öne çıkan soru ve cevapları 400 sayfalık bir kitap olarak yayınlamıştı.

Şimdi ise Quora için son dönemin en önemli hamlelerinden birini yaparak platformu sadece bir soru-cevap ağının ötesine taşımak üzere, yeni blog yapısını resmen duyurdu. Blog yeni bir şey değil, o yüzden Quora’nın bu tarafa doğru yönelmesi ilk bakışta çok ilginç bir habermiş gibi gelmeyebilir.

Fakat bu hamlenin hem Quora, hem de kullanıcılarına sunduğu potansiyeli gözden kaçırmamak gerekli…

Bu yeni blog yapısı, her isteyen kullanıcının Quora üzerinde istediği sayıda blog oluşturmasına imkan veriyor. Yeni bir blog oluşturmak için tek yapmanız gereken şu adresi ziyaret ederek, blog ismi, konusu, URL’i ve kısa tanıtımını yazarak eklemek. Birkaç saniye içerisinde kendi Quora blog’unuza içerik girmeye hazırsınız.

Bu yenilik kullanıcılar açısından okuyuculara hızlı bir biçimde ulaşabilmek anlamına geliyor. Normal şartlarda oluşturuğunuz bir blog’un geniş kitleler tarafından okunur hale gelmesi için oldukça uzun zaman gerekirken, Quora iyi oluşturulmuş içeriklerin daha ilk günden binlerce okuyucu kazanma potansiyelini sunuyor.

Quora

Quora açısından ise işi bir soru-cevap platformunun ötesine taşıyarak, artık resmen bir yayıncı olmak anlamına geliyor. Quora hali hazırda bilgi paylaşırken bir yandan da pazarlama yapmak amacıyla kullanıyor, blog yapısı ile kullanıcılar ve şirketler bunu daha özgürce yapabilecekler. Çünkü artık uzmanlıklarını ortaya koymak için ilgi bir soru bulmaları gerekmeyecek, kendi soruları veya konularını seçerek mesajlarını daha pratik bir şekilde iletebilecekler.

Quora blog yapısı daha önceden var olan Quora Boards’un da yerini almış oluyor. Quora’nın daha önce soru cevabın ötesine geçmek için kullandığı ve kullanıcıların istedikleri konuyu yazmalarına olanak veren Boards 2011’in sonlarında duyurulmuş, fakat geçen zaman içerisinde reklamlarla dolup taşmış ve işlevini büyük oranda yitirmişti.

Quora, blog yapısında kalite filtreleri ve oylama sistemi ile aynı hataya bir kez daha düşmeyeceğini ve sadece kullanıcılara sadece kaliteli blog içeriklerinin ulaşacağını söylüyor.

Quora tarafındaki diğer bir gelişme ise okuyucularının yüzde 25’inin tercih ettiği iPhone uygulamasına gelişmiş bir metin editörü eklemiş olması. Bu sayede giderek daha fazla sayıda kullanıcın tercih ettiği mobil uygulama sadece okumak için değil, içerik girmek için de daha aktif olarak kullanılıyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.