Goodgame Studios oyunlarını 5,5 milyon Türk oynuyor

Goodgame Studios oyunlarını 5,5 milyon Türk oynuyor

Son yıllarda oyun sektörü hızlı bir yükseliş içerisinde. Büyük oyuncuların birbiriyle yarıştığı pazarda, yeni oyuncular da yarışa dahil oluyor, büyük firmalar da büyümelerini sürdürüyor. 2009 yılında Almanya'da kurulan  Goodgame Studios da bu firmalardan biri.

100 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu bulunan Hamburg merkezli firmanın en bilinen oyunu 22 milyondan fazla oyuncusu bulunan EmpireGangster adlı mafya oyunu da yine GGS'un tanınmış oyunlarından.

Goodgame Studious'un İş Geliştirme Müdürü Çağlar Eğer ile Goodgame Studious ve oyunları hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Goodgame Studios'un toplamda 5,5 milyon kayıtlı Türk oyuncusu var. Toplam oyuncu rakamlarını düşündüğümüzde, Türkiye onlar için önemli bir pazar ve oyuncuların yüzde 5'inden fazlası Türkiye'den. Durum böyle olunca Türkiye de onlar için önemli bir rol oynuyor, şirketin İş Geliştirme pozisyonunda da bir Türk'ün yer alması sanırım durumu açıklıyor.

Çağlar Eğer'e sorularımdan biri de, Goodgame Studious'un Türkiye'de bir ofis açıp açmayacağı yönünde oldu. Bildiğiniz gibi oyunlarda yerelleştirme önemli bir konu, kitleye yönelik oyunların yapılması firmaları daha da geliştiren detaylardan olabiliyor. GGS şimdilik bir İstanbul ofisi düşünmüyor. Fakat Almanya'daki ofislerini hızla büyümeyi sürdürüyorlar.

Aldığım bilgilere göre her ay 2.000 iş başvurusu alan şirket, bunlardan yüzde 2'sini işe alıyor ve şirkete her ay 40 civarında çalışan dahil oluyor. Bu yüzden şirket ofislerini genişletiyor. Tam 330 çalışana ulaşan şirketin web sitesindeki tablo, hızlı büyümeyi aslında gözler önüne seriyor diyebilirim.

Bakalım yakın gelecekte Goodgame Studios'u Türkiye'ye giriş ya da yatırım yaparkan görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.