Kim Dotcom’un Mega projesi 24 saatte 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Kim Dotcom’un Mega projesi 24 saatte 1 milyon kullanıcıya ulaştı

İnternet sektörünün en renkli kişiliklerinden biri olan Kim Dotcom, bundan tam bir yıl önce MegaUpload’ın kapanmasının ardından “Geri Döneceğim” demişti ve sözünü tuttu. İlk detaylarını geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Mega, bu hafta sonu resmen açıldı ve açılır açılmaz da yine kapandı. Ama bu kez kapanmanın nedeni güvenlik güçleri değil, yoğun ilgi oldu.

Açılış için kendisinden beklendiği gibi “mega” bir gösteri düzenleyen Dotcom, yaptığı konuşmada mahremiyetin temel bir hak olduğunu ve devletlerin vatandaşlarını sürekli gözetlediğinden bahsetti. Hatta resmi açılışa 15 dakika kala bunu ABD başkanı Barack Obama’ya hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Site açıldıktan sonraki ilk saat içerisinde ise 100 bininci kullanıcı kaydı oluşturulmuştu bile…

Yeni Mega’nın 1 milyon kullanıcıya ulaşması ise sadece 24 saat sürdü. Aşırı yoğunluk nedeniyle dönem dönem erişim sıkıntıları yaşanan Mega’nın bu hızlı başlangıcı Dotcom’u da hayli keyiflendirmiş olacak ki, Amerikan Sinema Filmleri Derneği MPAA’e sitenin film bölümünü özel olarak göstermekten kendini alı koyamadı.

Mega

Bir dönemler tüm internetin yüzde 4’ünü oluşturan MegaUpload’un kurucusu sonrasında “uluslar arası organize suç örgütü lideri” olarak tanımlanan Kim Dotcom, düzenlediği açılışla kelimenin tam anlamıyla bir gövde gösterisi yaptı. Çok hızlı artan kullanıcı sayıları ise geri dönüşünde yüzünde büyük bir gülümseme oluşmasına neden oldu.

Mega’nın hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini tahmin etmek zor değil. 50 GB’lık ücretsiz alan oldukça iddialı bir başlangıç. 500 GB için aylık 9,99 euro, 2 TB için 19,99 ve 4 TB için 29,99 euroluk ücretli seçenekler de hiç fena değil.

Mega

Fakat tüm tablonun yanı sıra mahremiyet konusunda son dönemin sert çıkışlarından birini yapan Dotcom’un yeni girişimi Mega ile biraz daha sağlam oynamayı tercih etmiş gibi görünüyor. Sitenin kullanıcı şartları bölümünde IP adresleri dahil kullanıcılara ait bazı bilgilerin saklandığının belirtildiğinin ortaya çıkması, gerektiği durumlarda bu bilgilerin yetkililer ile paylaşabileceğinin de ipuçlarını veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.