Google, Project Glass için geliştiricileri çağırıyor

Google, Project Glass için geliştiricileri çağırıyor

Google'ın geçtiğimiz yıl Google I/O etkinliğinde duyurduğu ve yıl içerisinde sıkça konuştuğumuz Google'ın akıllı gözlük projesi Project Glass, geliştiricileri yapacakları etkinliğe davet etti.

Google, geliştiricilere her zaman önem veren bir firma oldu ve Project Glass için de geliştiricilere çok ihtiyaçları var. Çünkü akıllı gözlükte göreceğimiz pek çok aracı ya da artırılmış gerçeklik uygulamalarını sadece Google değil, Google'ın geliştiricileri de hazırlayacak.

Bu uygulama ekosisteminin ve cihazın geliştiriciler tarafından benimsenmesi, hem Google hem Project Glass hem de biz potansiyel son kullanıcılar için oldukça önemli.

Google, San Francisco ve New York'ta gerçekleştireceği etkinlikle, Project Glass için hazırladığı Mirror API'yı geliştiricilerle ilk defa buluşturacak. Bugün yollanmaya başlanan ilk davetlerle birlikte, Google geliştiricilerin Glass'a erken göz atmalarını istedi.

İkişer gün sürecek etkinliklerde geliştiriciler hem API'ı daha yakından tanırken, Glass'ı da deneme fırsatı bulacaklar. Bununla birlikte etkinlikte ilk gün geliştiricilere giriş ve tanıtım sunumları yapılırken, ikinci gün ise hackathon adı verilen ve geliştirmeye yönelik bir yarışma düzenlenecek. Etkinliklerden ilki 28-29 Ocak'ta San Francisco, ikincisi ise 1-2 Şubat'ta New York'ta gerçekleştirilecek.

Glass Foundry adı verilen bu etkinliklere sadece limitli sayıda bir geliştirici katılabilecek ve Google'daki mühendisler aracılığıyla Glass'ı daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.