Svbtle aldığı yatırımla yenilikçi blog deneyimini güçlendirecek

Svbtle aldığı yatırımla yenilikçi blog deneyimini güçlendirecek

SvbtleDustin Curtis'in yeni bir medya deneyimini ortaya koymak istediği blog altyapısı Svbtle.com aldığı yeni yatırımla hedeflerine bir adım daha yaklaştı.

Biraz Svbtle'dan bahsedelim. Svbtle, teknik açıdan bu işin amiral gemisi Wordpress'i veya basitlik açısından Posterous ve Tumblr'ı akla getirebilir. Ancak Svbtle Curtis'in 'okumaya değer, kıymetli' yazarları aynı ağda toplamak amacıyla attığı bir adım. Bir Svbtle blogu sahibi olmak için başvuru yapmanız ve kabul edilmeniz gerekiyor. Her blogun bir logosu var ve yazarlara editöryel destek veriliyor.

Bir kaç kişiyle yola koyulan ve şu anda 200 yazarla yoluna devam eden Svbtle'ın ulaşmak istediği nokta kaliteli çevrimiçi içerikler üretmek ve bu içerik sahiplerine bunun karşılığını vermek. Curtis henüz bunu, yani işin 'farklı kazanç yöntemini' keşfetmiş değil ama aldığı yeni yatırımla bunu yapmak için daha fazla şansı olacak.

Y Combinator'un ardından Betaworks, SV Angel, CrunchFund da Svbtle'ın yatırımcıları arasına girdi. CrunchFund'u ABD'nin en popüler teknoloji blogu TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın kurduğunu hatırlatmak Svbtle'ın yeterince büyük gücü arkasına aldığını pekala gösteriyor. Curtis de bu yatırımla gerekli teknik ve stratejik adımları atacağını söylüyor.

Svbtle'ın çeşitli örnekler ve Instapaper'ın kurucusu Marco Arment'in hayata geçirdiği The Magazine'e ve Twitter kurucularının geliştirmekte olduğu Medium'a nasıl bir rakip olacağı ise asıl soru işareti. Bu arada Svbtle blogları internet ve teknoloji dışında da alanlara yayılıyor. ethankaplan.com müzik alanından bir örnek.

Yeni ve değerli blogların giderek artan bilgi kirliliği ve reklam kaygısıyla kaybolduğunu düşünürsek internet yayıncılığında bu tür güç noktalarının, filizlerin oluşmasından memnunum. Ne kadar başarılı olacağını ise zamanla göreceğiz. Zira teknoloji blogculuğu başta olmak üzere yaşanan medya değişimi konusunda tartışmalar devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.