Google Play’de tüm geliştiriciler yorumlara yanıt verebilecek

Google Play’de tüm geliştiriciler yorumlara yanıt verebilecek

Mobil uygulamaları geliştiren ve kullananlar arasındaki iletişim kopukluğu yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıyor. Bu konuda Google ilk ciddi adımlarını yaz aylarında atmış ve üst seviye geliştiricilere, kendi uygulamalarına gelen yorumlara yanıt verme olanağı tanımıştı.

Bu uygulama artık sadece seçilmiş belli sayıda geliştirici ile sınırlı değil. DroidLife’ın bildirdiğine göre geri kalan tüm geliştiriciler de artık bu imkandan yaralanabilecek ve kullanıcıları ile Google Play üzerinden doğrudan iletişim kurabilecekler.

Google şu anda bu özelliği tüm geliştiriciler için kullanılır hale getirmeye başladı fakat herkesin kullanmaya başlaması zaman alacak gibi görünüyor, çünkü şu anda geliştiricilerin tamamı bu imkana sahip değiller. Yanıt verme özelliğinin tam olarak ne zaman tüm geliştiriciler tarafından kullanılabilecek hale geleceği şu an için bilinmiyor fakat süreç başladığına göre bunun çok uzun bir zaman almayacağını tahmin ediyoruz.

Hatırlayacağınız gibi bundan yaklaşık 1,5 ay kadar önce Google, Google Play’deki yorumların artık gerçek isimlerle yapılacağını duyurmuştu. Bu karar aslında Google’ın genel olarak kendi servislerinde kullanıcılarının gerçek isimlerini kullanmasına yönelik tercihinin başka bir örneği.

Bu konulara bir bütün olarak baktığımızda ise geliştiricilerin gerçek isimleri ile yorum yapan kullanıcılara doğrudan yanıt verebilmesi imkanı, Google Play’deki etkileşim seviyesini ve yorum kalitesini artırmayı hedeflediğini görebiliyoruz.

Kullanıcıların bir uygulamayı indirmeye karar vermesinde diğer kullanıcıların yorumları önemli bir etkiye sahip. Geliştiricilerin de artık aktif olarak bu sürece dahil olabilmesi tüm taraflar için oldukça olumlu bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.