Steam Box, 2013'te geliyor! [CES 2013]

Valve'a olan hayranlığını gizlemek eminim benim gibi pek çok kişi için mümkün değildir. Malum, Half-Life serisinin yaratıcısı olan bu firma, oyun konusunda dünyanın en iyilerinden.
Steam Box, 2013'te geliyor! [CES 2013]

SteamValve'a olan hayranlığını gizlemek eminim benim gibi pek çok kişi için mümkün değildir. Malum, Half-Life serisinin yaratıcısı olan bu firma, oyun konusunda dünyanın en iyilerinden. Sonrasında Steam'i de geliştirerek bir dijital dağıtım ve çok oyunculu ağ platformuna dönüşen firmanın son bombası Steam Box oldu.

Valve'ın verdiği iş ilanları ve yayılan dedikodulardan bir donanım üretmesi bekleniyordu. Yine Steam'in Big Picture modu, Steam'in oyuncuların TV'lerine girmeye ve bir konsol havasını vermeye meyilini açıkça gösteriyordu. Şimdi Valve, PC tabanlı oyun konsolu olarak nitelendirilebilecek Linux işletim sistemli Steam Box ile ihtiyacı olan donanıma da sahip olacak.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz ve Steam'in Big Picture modu aslında size Steam Box ile ilgili ilk fikirleri verecektir. Oyun deneyiminizi tamamen Steam Box'a taşıyabileceksiniz. Linux tabanlı bir işletim sistemle çalışacak donanım üzerinde, Steam'in yazılımı da bulunacak. Bununla birlikte, cihaza dileyen kullanıcılar Windows da yükleyebilecek.

Eminim yıllar önceki Mini ATX kasa dönemini hatırlıyorsunuz. Shuttle gibi markalar bu alanda "early adopt" ürünler çıkarmışlardı. Şimdi yine PC oyuncularını bu dönem bekliyor ama bu sefer PC oyun deneyimleri, oyun konsolu deneyimine bir hayli yaklaşacak. Çünkü Steam Box ile birlikte, bir oyun kontrolörü de gelecek.

Steam Box

Şu anda dış tasarımı prototip halinde olan cihazın teknik detaylarıyla ilgili de herhangi bir veri piyasada yok. Steam Box'ın 2013 yılı içerisinde henüz belli olmayan bir tarihte piyasaya sunulması planlanıyor. Valve'ın CEO'su Gabe Newell'a göre ise Steam Box'ın her oturma odasına girmek gibi bir derdi yok. Amaçları sadece iyi oyun deneyimini en iyi şekilde sunmak. Fakat bu alanda Microsoft, Sony ve Nintendo gibi rakipleri olduğu göz önüne alındığında, Steam Box'ın hedef kitlesi sanıyorum oyun oynamak için konsollardan uzak duran ama oyun deneyimini geliştirmek isteyen PC oyuncuları ve tabii ki Steam Box'ın ekosistemine erişmek isteyen konsol oyuncuları olacak. Bakalım Steam Box, beklediği ilgiyi görecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.